Burgemeester Anton Stapelkamp spreekt Willy Heinen toe. Foto: Jos Betting
Burgemeester Anton Stapelkamp spreekt Willy Heinen toe. Foto: Jos Betting Foto:

Burgemeester opent
koffiecorner Intratuin

BREDEVOORT - Intratuin in Bredevoort opende woensdag 28 maart zijn splinternieuwe koffiecorner. Burgemeester Stapelkamp heeft de opening officieel gemaakt door een serviesbord kapot te laten vallen. Die symbolische 'scherven brengen geluk' geven de eigenaar en zijn personeel alle vertrouwen in een succesvol bestaan van hun koffie- en broodjescorner.

Door Dinès Quist

Na een speech van eigenaar Willy Heinen wordt de opening culinair bezegeld. De burgermeester en zijn vrouw worden uitgenodigd aan de lunchtafel. Luxe belegde broodjes liggen uitnodigend op de sfeervolle tafels. De warme uitstraling gecreëerd met natuurtinten en de geur van koffie moeten mensen uitnodigen even te relaxen tijdens het shoppen.
Langs de route door de winkel tussen de planten ligt de bescheiden ingang van de koffiecorner waar verleidelijke geuren vandaan komen. Dat het werkt zoals ze hoopten, is al bewezen. De zondag voor de opening heeft de koffiecorner al proefgedraaid. "Het was zo druk, de mensen bleven maar komen", vertelt een vers aangenomen horecadame. "Op een gegeven moment is Willy zelf ook maar achter de broodjes gekropen om ze te beleggen, anders konden we het niet aan."
Het team van Intratuin Bredevoort is terecht trots op de vernieuwde koffiehoek. De voorheen tien tellende zitplaatsen zijn eigenhandig omgetoverd tot een volwaardige lunchroom door Thomas de Groot, een schoonzoon van de eigenaar en tevens opvolger.
Het tuincentrum heeft al heel wat uitbreidingen op zijn naam staan. In 1983 is familie Heinen begonnen als boomkwekerij en hoveniersbedrijf. Vanaf 1990 is het tuincentrum gebouwd en sindsdien alleen maar groter geworden. Vanaf 2000 besloten ze verder te gaan met Nederlands sterkste formule in tuincentra 'Intratuin' waar men vanaf nu dus ook kan genieten van een heerlijke lunch. De koffiecorner zal zijn naam niet houden. In de toekomst zal het 'eten in de proeftuin' gaan heten. Deze naam is uitgezet in een paar Intratuinen als paillet voor de hele groep. De toekomstige nieuwe naam dekt de lading beter. Luxe lunchen op een sfeervol binnenterras met zicht op de meest uiteenlopende planten in een haast tropisch klimaat, dat is ook veel meer dan 'maar' een koffiecorner. De burgermeester kan smakelijk terug kijken op de eerste openingshandeling sinds zijn aantreden in Aalten.