Helmut en Maria ter Avest in hun vernieuwde winkel. Foto: Bram Beckmans
Helmut en Maria ter Avest in hun vernieuwde winkel. Foto: Bram Beckmans Foto:

Nieuw interieur voor G&W Gezondheidswinkel

WINTERSWIJK – De Gezond & Wel (G&W) Gezondheidswinkel aan de Wooldstraat 28 onderging in februari een grote verandering. Eigenaren Helmut en Maria ter Avest vonden het tijd voor een nieuw interieur met hedendaagse stellages en een samenhangende inrichting. Een succesvolle verbouwing maakt het nu voor klanten én werknemers een stuk aangenamer.

Door Bram Beckmans

Al dertig jaar is de G&W Gezondheidswinkel een begrip in de regio. De winkel voorziet in de vraag van gezondheidsproducten in de breedste zin van het woord en wordt gerund door Helmut ter Avest. Hij begon bij de zaak als werknemer, maar werd uiteindelijk eigenaar in 2000. De vestiging zat toen nog aan de Markt. In 2003 volgde een verhuizing naar het huidige pand aan de Wooldstraat 28, op de kruising bij de Spoorstraat. Tot voor kort is er in die jaren weinig veranderd aan interieur van de winkel, vertelt Maria ter Avest, ze stapte enkele jaren na de verhuizing in bij de zaak van haar man: "We waren toe aan vernieuwing en hebben gekozen voor een compleet nieuw interieur dat past bij deze tijd. De bruine houten stellingen zijn er niet meer. Daarvoor in de plaats zijn er nu overzichtelijke stellingen met daarop een duidelijke sortering van producten, dat biedt een beter overzicht voor klanten maar ook voor ons als personeel. Ook is er een koffiehoek gecreëerd en oogt alles ruimer, frisser en lichter door de nieuwe indeling, terwijl we eigenlijk hetzelfde aanbod hebben als voorheen."

Met de tijd mee
Het aanbod van de gezondheidswinkel is breed, van vitamines en voedingssupplementen tot aan natuurlijke cosmetica, natuurlijke voeding, gluten- en suikervrije producten en verwante artikelen op het gebied van natuur en gezondheid. Ook allergievrije voeding of supplementen die helpen bij diëten zijn verkrijgbaar. De winkel voorziet daarmee in een vraag van een heleboel klanten uit Nederland en Duitsland. Helmut vertelt: "Er zijn klanten die wekelijks komen, maar ook klanten die speciaal doorverwezen worden door therapeuten, artsen en apothekers. In de weekenden zijn er vooral veel passanten die spontaan binnenlopen, voornamelijk Duitsers. Van deze klanten horen wij vaak dat ze onze winkel prettig vinden. In vergelijkbare gezondheidswinkels in Duitsland worden producten achter de toonbank door 'apothekers' in witte jassen verkocht. Wij kiezen voor een aanpak die meer van deze tijd is. Ons personeel adviseert de klant en denkt mee. Ook reageren wij actief op vragen die klanten hebben. Willen ze een specifiek product? Dan doen wij er alles aan om het de volgende dag in huis te hebben."

Een kijkje in de nieuwe winkel
Van woensdag 4 april tot en met zaterdag 7 april is er van alles te beleven bij de G&W Gezondheidswinkel. Tijdens deze dagen zijn er verschillende leveranciers aanwezig in de winkel, die komen vertellen en demo's geven over hun producten. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om het nieuwe interieur te bekijken en de gebruikelijke aankopen te doen. G&W Gezondheidswinkel is van maandag tot en met zaterdag geopend en te bezoeken aan de Wooldstraat 28 in het centrum van Winterswijk.