Een scène uit Call me by your name. Foto: PR
Een scène uit Call me by your name. Foto: PR Foto:

'Call Me by Your Name' bij Filmhuis

WINTERSWIJK - 'Call Me by Your Name' van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (eerder te zien in het Filmhuis met Lo sono l'amore) lijkt ogenschijnlijk een simpel verhaal over de zeventienjarige Elio die verliefd wordt op de Amerikaanse student Oliver. Maar zelden is een ontluikende liefde en dan ook nog de liefde voor iemand van hetzelfde geslacht zo verbeeld als in deze film, te zien op dinsdag 10 april om 18.30 en 20.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan - bij voorkeur - via www. skopein.nl of eventueel via telefoonnummer 0543-521515.

Elio is enig kind van de Amerikaans-Italiaanse professor Perlman en zijn vrouw Annella. Elk jaar mag een student van de professor zes weken logeren en werken in hun prachtige palazzo ergens in Noord-Italië. En net als voorgaande jaren staat Elio zijn kamer af aan die student. In het begin vindt Elio Oliver maar een rare snuiter en analyseert hij alle woorden en gebaren van Oliver door en door. Maar al gauw volgen de eerste aanzetten tot irrationeel gedrag en seksuele drang, waarna Elio zich toch langzaam realiseert dat hij tot over zijn oren verliefd is op de zeven jaar oudere Oliver.
Call Me by Your Name is de verfilming van de gelijknamige roman van André Aciman, in Nederland verschenen als 'Noem me bij jouw naam'.
Na beide voorstellingen worden enkele exemplaren van dit boek verloot onder de bezoekers.