Skopein Wivoc Dames 1 2017-2018. Foto: PR
Skopein Wivoc Dames 1 2017-2018. Foto: PR

Nipte overwinning Skopein
Wivoc Dames 1

2-3 uit bij VCV Dames 2

WINTERSWIJK - Zaterdag vertrok Skopein Wivoc Dames 1 al vroeg richting Varsseveld voor een wedstrijd tegen het onderste team uit de volleybalcompetitie; dat moest een 4-0 overwinning kunnen worden.

Uit ervaring weten de dames uit Winterswijk ook dat dit lastige wedstrijden kunnen zijn. En inderdaad, het duurde lang voor Skopein Wivoc in de wedstrijd zat. De eerste set werd verloren. De tweede set begonnen ze net zo matig als ze de eerste waren geëindigd. Niet alert genoeg, een matige pass en veel te weinig slagkracht. De Winterswijkse dames misten vooral een stukje snelheid in het spel. Milou van Dam werd deze wedstrijd node gemist. Halverwege de tweede set kwam er een omslag, eindelijk werd het een wedstrijd. Er kwam meer beleving en langzaam begon Skopein Wivoc met scoren. Dames 1 sleepte de set binnen en hoopte op in elk geval op een 1-3 overwinning.
De derde set leek Skopein Wivoc zo door te kunnen zetten, maar uiteindelijk gaven de dames VCV de kans om terug te komen en verloren ze de set met 25-23. Weer moest de knop om aan Winterswijkse zijde, dit keer om te proberen er een vijfsetter uit te slepen. De vierde set won Wivoc uiteindelijk met 25-19 om het vervolgens in de vijfde set weer onnodig spannend te maken. Met een laatste snoeiharde aanval van Esmé Schreurs wisten de dames van trainer Wilhelm de Ruiter de set met 16-14 af te sluiten en ging men toch met winst naar huis.

Een 3-2 overwinning voelde dit keer niet helemaal als een overwinning, maar er werden in elk geval weer wat punten bijgeschreven. Skopein Wivoc hoeft niet meer bang te zijn voor degradatie, dus de komende wedstrijden kan er vrijuit gespeeld worden.

Tegen VCV Varsseveld heeft Mirte Leukenhaus uit Dames 2 (14 jaar) een groot gedeelte van de wedstrijd meegespeeld. Haar service draaide goed en ook in het veld stond ze haar mannetje.

Donderdag 29 maart staat voor de Winterswijkse dames een wedstrijd in Lichtenvoorde tegen Longa'59 Dames 1 op het programma.

Skopein Wivoc Dames 1 2017-2018. Foto: PR Skopein Wivoc