Bijeenkomst 'Omgaan met verlies'

REGIO - In het Borchuus in Varsseveld wordt op dinsdagavond 10 april vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden voor mantelzorgers met als onderwerp 'Omgaan met verlies'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies: verlies van gezondheid, van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen. De mantelzorgbijeenkomst 'Omgaan met verlies' gaat over de manier waarop iemand na zo'n ingrijpende ervaring het leven weer vorm kan geven en over de vele aspecten die daarbij een rol spelen. Er is deze avond aandacht voor verschillende soorten van verlies en het omgaan met de reacties daarop.
Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dit thema wordt verzorgd door Trudy Willems, werkzaam in de palliatieve zorg. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Inloopbijeenkomst over herstel beken Winterswijk-Oost

WINTERSWIJK - Op meerdere locaties ten oosten van Winterswijk start het waterschap met beekherstel. Langs de Boven Slinge, Osink-Bemersbeek, Ratumsebeek en de Willinkbeek worden percelen langs de beek natuurlijk ingericht. Uit de Ratumsebeek en de Willinkbeek worden bovendien oude resten van beschoeiing en andere oeverbekleding verwijderd. Wie over deze maatregelen meer wil weten, is welkom op een inloopbijeenkomst op 4 april, georganiseerd door het Waterschap Rijn en IJssel. De informatie staat ook op de site.

Voor de werkzaamheden is een ontwerpbesluit genomen ter vaststelling van een projectplan in het kader van de Waterwet. Dat plan ligt nu (digitaal) ter inzage via www.wrij.nl/actueel/bekendmakingen.

Waterschap Rijn en IJssel nodigt eigenaren van de aan de beek gelegen gronden en andere geïnteresseerden uit voor een inloopbijeenkomst op 4 april bij Bakkerij Huiskamp, Kottenseweg 120. Tussen 16.30 en 19.30 uur is men welkom om kennis te nemen van de uit te voeren werkzaamheden.


www.wrij.nl/winterswijkoost


Repair Café

WINTERSWIJK - Wat doe je met een lamp, stofzuiger, grasmaaimachine die het niet meer doet? Met een broek waar de rits van kapot is of een stoelpoot die los zit? Daarmee kan iedereen terecht op woensdag 4 april in het Repair Café Winterswijk, bij kringloopcentrum Aktief aan het Handelscentrum in Winterswijk, van 13.30 tot 17.00 uur.

Elke eerste woensdagmiddag van de maand, dus ook op woensdag 4 april staat er een team vrijwilligers klaar om samen met de eigenaar het mankement te verhelpen. De vrijwillige vakmensen van het Repair Café weten vaak raad. Mocht er een onderdeel ontbreken of kapot zijn, dan krijgt men een deskundig advies. Soms kan het onderdeel ergens besteld worden en kan men de volgende maand terugkomen om de reparatie alsnog uit te laten voeren. Ook is er de mogelijkheid dat men direct naar een winkel gaat in de buurt om het te vervangen onderdeel te kopen en kan de reparatie diezelfde middag uitgevoerd worden. Wie komt om iets te laten repareren, krijgt geen rekening, maar een gift is altijd welkom. Dat geld wordt gebruikt om zo nodig materiaal zoals als gereedschap aan te schaffen. Het Repair Café Winterswijk is op zoek naar nieuwe technische medewerkers en naar naaisters. Zij kunnen zich aanmelden in het Repair Café bij Kringloopcentrum Aktief.


Paasdienst in de Zonnebrinkkerk

WINTERSWIJK - De Protestantse Gemeente te Winterswijk houdt op zondagochtend 1 april om 10.00 uur in de Zonnebrinkkerk een Paasdienst voor jong en oud. In de feestelijke dienst zal ook de doop worden bediend aan een kind. Voorafgaand aan de dienst is er, voor wie dat wil, om 8.30 uur een paasontbijt. Het team van de kindernevendienst, het Young@Heart-team, de doopouders, dominee Hovinga, de PGW-band en kerkmusici bereidden de dienst op geïnspireerde wijze voor. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie.


Themabijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?'

ACHTERHOEK/DOETINCHEM - FNV Senioren Achterhoek nodigt leden en andere belangstellenden uit voor de bijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?' op maandag 23 april van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 6 april door een e-mail te sturen met gegevens (leden ook graag hun lidmaatschapsnummer) naar bwieggers66@gmail.com, te bellen met 06-104 80 718 of een brief te sturen naar FNV Senioren Achterhoek, Kervelseweg 11 d, 7255 BE Hengelo.