Tim en Niek spelen Eerste Paasdag bij Tate. Foto: PR
Tim en Niek spelen Eerste Paasdag bij Tate. Foto: PR Foto:

Tim & Niek bij Taste

GROENLO - Omdat Taste gesloten was met Oud en Nieuw en daardoor de jaarlijkse Nieuwjaarsparty niet doorging, is er een inhaalparty gepland met Tim en Niek. Die vindt plaats op - en dat is géén grap - Eerste Paasdag, 1 april.

In Groenlo en omstreken behoeven ze geen enkele introductie meer. Het duo 'Niek en Tim', oftewel Niek Giesen en Tim Ebbers komen vanaf half tien een gezellig akoestisch feestje bouwen.

Beide heren zijn gepokt en gemazeld in de Achterhoekse muziekscene. Tim Ebbers is voornamelijk bekend als zanger/frontman van de legendarische Grolse formatie De Gracht en Niek Giesen kwam via allerhande muzikale omzwervingen als bijvoorbeeld The Fashion Showband terecht in According To Mary waar hij drums en backvocals voor zijn rekening neemt.
De entree is gratis en Tim en Niek spelen vanaf 21.30 uur.


Nieuwe naam: Colubris Cleantech

WINTERSWIJK - 'Let's close the loop together!' Dat is de nieuwe slogan én de oproep aan iedereen die te maken heeft met afvalwater, afvalstromen en duurzame energie. Het Achterhoekse bedrijf Colubris Environment presenteerde recent haar nieuwe belofte én de vernieuwde naam: Colubris Cleantech. De kennis, de tientallen jaren ervaring en nieuw ontwikkelde processen voor een circulaire economie bleken voldoende reden voor een nieuwe profilering in de wereldmarkt. Colubris Cleantech is het moedermerk van de vijf bekende merken Redox Water Technology, Redox Waste Technology, K-pack Water Technology, Ingenieursbureau Schneider en UCY Waste-Water to Energy.

Circulair denken
De naamsverandering Van Colubris Environment naar Colubris Cleantech markeert de focus die de organisatie legt op het inzetten van slimme, duurzame technieken die bijdragen aan een schoner milieu én kostenbesparing. Dit presenteert Colubris onder 3 heldere oplossingsgebieden: Water solutions, Recycling solutions en Bioresource solutions.

Familiebedrijf
In het Winterswijkse familiebedrijf waar twee generaties werkzaam zijn, komt bijna 35 jaar ervaring samen. In 1984 opgericht als machinefabriek door de huidige CEO, Gertie van den Hurk, is Colubris Cleantech nu een mondiale speler die al circa 2000 projecten heeft gerealiseerd in meer dan 70 landen. Deze projecten omvatten complete industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties inclusief waterhergebruik en valorisatie van reststromen, afvalscheidingsinstallaties en bioresource projecten. Deze elkaar aanvullende expertise binnen 1 organisatie zijn uniek in de branche. Alle technologie en oplossingen worden in-house ontwikkeld en geproduceerd.

Tevens is de volledig nieuwe website gelanceerd.


colubriscleantech.com


Bijeenkomst 'Autisme en Mantelzorg'

REGIO - Op donderdagavond 5 april vanaf 19.30 uur wordt in de Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde een bijeenkomst gehouden voor partners, kinderen of andere familieleden/naasten van volwassenen met autisme. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Deelname en koffie/thee is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst.

Omgaan met iemand met autisme kan veel vragen van mensen in de naaste omgeving. Het gaat dikwijls met 'vallen en opstaan' om een manier te vinden waarop men het beste met de beperking van de naaste kan omgaan. Soms kunnen naasten zich daarin behoorlijk alleen voelen. Bovendien speelt onwetendheid of onbegrip van andere mensen in de omgeving daarbij ook een rol.

Tijdens deze avond krijgt men praktische informatie en handvatten aangereikt. Wat is belangrijk in de omgang met je naaste? Wat is nodig om jezelf staande te houden? Wat is belangrijk om de relatie zo goed mogelijk te houden? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving?
Het eerste deel van de avond bestaat uit een inleiding door een deskundige van GGNet Preventie en ervaringen van een partner van iemand met autisme. Daarnaast is er gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen en ontvangt men praktische tips.
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Andere functie Jan Jacob van Dijk

REGIO - CDA-gedeputeerde Jan Jacob van Dijk maakte dinsdag 20 maart bekend per 1 juni voorzitter van het College van Bestuur van Christelijke Onderwijs Groep te worden.

Jan Jacob van Dijk is sinds 2011 gedeputeerde namens het CDA in de provincie Gelderland. In de afgelopen periode heeft hij zich onder andere ingezet op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. CDA Gelderland is Jan Jacob van Dijk dankbaar voor zijn werk en wenst hem alvast veel succes toe in zijn nieuwe functie. De procedure voor opvolging zal binnenkort in gang worden gezet.

Intussen is Jan Jacob van Dijk door lijsttrekker Ilse Saris van het CDA als informateur aangesteld voor de coaltievorming in Winterswijk