Adriaan van Dis. Foto: PR
Adriaan van Dis. Foto: PR Foto:

Adriaan van Dis terug in
Winterswijk

WINTERSWIJK - Na bijna 20 jaar komt de bekende schrijver Adriaan Van Dis op zondag 8 april - op uitnodiging van Stichting Cultureel Beheer en in samenwerking met boekhandel Kramer - weer naar Winterswijk om te vertellen over zijn werk. In 1999 was de schrijver te gast in Eucalypta, dit keer komt hij naar de doopsgezinde kerk.

Na ontvangst met koffie of thee zal Van Dis vertellen en voorlezen uit zijn oeuvre. Beer Swildens en Jesse Nijmeijer, beiden leerlingen van het Gerrit Komrij College, gaan hem interviewen over zijn laatste boek, de in 2017 verschenen roman 'In het Buitengebied'. Ds. Els de Clercq zal een aantal levensvragen aan de schrijver voorleggen. In de pauze krijgen de bezoekers een drankje aangeboden en is er gelegenheid om boeken te laten signeren. Na de pauze zal er volop gelegenheid zijn om zelf vragen aan van Dis te stellen.

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij is schrijver van onder meer 'Nathan Sid' en 'In Afrika' en het zeer succesvolle 'Indische Duinen'. Jarenlang presenteerde Van Dis het boekenprogramma 'Hier is ... Adriaan van Dis'. Hiervoor ontving hij de Nipkowschijf. Van 2002 tot 2006 presenteerde hij het programma 'Zomergasten'. Naast schrijver is hij een begenadigd verteller.

De aanvang is 15.00 uur. De entree bedraag 17.50 euro, inclusief koffie /thee; leerlingen van het Gerrit Komrij College betalen 7 euro 50. Kaarten zijn te bestellen bij Boekhandel Kramer Winterswijk, info@boekhandelkramer.nl.