Muzikale Naobers komen in actie

WINTERSWIJK - Op 7 april as geven Eendracht Winterswijk en Crescendo Ratum gezamelijk een concert genaamd: Muzikale Naobers. Deze titel komt voort uit het feit dat beide verenigingen uit Winterswijk afkomstig zijn. Tevens zijn zij beide een fanfare orkest.

Eendracht is een 1e divdisieorkest onder leiding van Thijs Musch en Crescendo een 2e divisieorkest onder leiding van Erik Kluin. Nadat er van beide verenigingen wat aanhang kwam kijken op elkaars concerten en men over en weer elkaar ook weleens geholpen heeft met het inlenen van muzikanten wanneer dat nodig was, is het idee ontstaan om ook eens samen een concert te geven. Zo kwam het dat de beide muziekcommissies meerdere avonden bij elkaar gezeten hebben en 'Muzikale Naobers' is ontstaan.
Op deze avond zal het de fanfareliefhebber aan niks ontbreken, er zullen stukken van niveau gespeeld worden, solistisch werk, maar ook de lichte muziek zal niet ontbreken.
Na afloop zal de Backcorner Tucker band voor de vrolijke noot zorgen in de hal van de Boogie Woogie, waar gezellig nagepraat kan worden onder het genot van een hapje en een drankje. The Backcorner Tucker band heeft z'n naam te danken aan muzikanten uit de Achterhoek en Twente. Hun repetoire bestaat uit bekende nummers solo-zang en close harmony, maar geven hier op geheel eigen wijze een twist aan.
Kortom een avond waar voor iedere muziekliefhebber wat wils is.
De aanvang van deze avond is om 20.00 uur in Boogie Woogie te Winterswijk. Entree kost 7,50 euro inclusief een pauzedrankje.


Rijbewijskeuring

WINTERSWIJK - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 27 maart en 9 april terecht op het spreekuur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio .

Voor senioren kost de keuring € 35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ?088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.


Opfriscursus over
verkeersregels

WINTERSWIJK - Wenters Plus organiseert, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Winterswijk, een bijeenkomst waar de algemene kennis over de Nederlandse verkeersregels kan worden opgefrist.

Telkens komen er nieuwe verkeersborden bij (in 2017 veertien) en worden er nieuwe verkeersregels bedacht of worden bestaande regels verbeterd. De kennis over verkeersregels kan wegzakken, in dat geval is een opfriscursus van belang. Zeker nu in de pers te lezen is 'Voor het eerst sinds jaren neemt het aantal verkeersongevallen weer toe' en 'De minister maakt zich zorgen over de vele gewonden in het verkeer'. Frank Massop, erkend rijschoolhouder, zal tijdens deze bijeenkomst zijn kennis delen en voorlichting geven over de nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties. De opfrisbijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 10 april in het Grand Café van de (oude) Vredense Hof. De aanvang is 19.30 uur, de kosten voor de avond zijn 2,50 euro, inclusief een kop koffie en een drankje in de pauze. Ook niet-leden van VVN zijn welkom.


Actie voor AED in Pas Zuid

WINTERSWIJK – In navolging van de vele succesvolle actie's die al gevoerd zijn in verschillende buurten van Winterswijk gaan de ambassadeurs van de wijk Pas Zuid ook aan de slag voor een buurt-AED. Ze gaan langs de deuren in de Pashof, Pasbrink en Pashegge om geld in te zamelen voor een AED (inclusief een geklimatiseerde buitenkast). De actie start dinsdag 3 april en duurt tot en met vrijdag 20 april.

Tijdens deze actie zullen de vlaggen van Hart 4 Winterswijk in de Pashof, Pasbrink en Pashegge staan. Zo is voor iedereen zichtbaar dat de ambassadeurs langskomen om een bijdrage te vragen voor de AED. Er kan gekozen worden tussen een eenmalige bijdrage of een jaarlijkse bijdrage als donateur.
Wanneer de actie succesvol verloopt, zal er een AED geplaatst worden bij de familie Horstink, aan de Pasbrink 29. Deze zal, zoals alle eerder geplaatste AED's, onderhouden worden door Hart4Winterswijk. Bewoners van de Pas Zuid kunnen op deze manier bij een hartstilstand sneller op eerste hulp rekenen.