Wethouder Bert Kuster (gemeente Oude IJsselstreek), Alexander Tempels (coördinator Uniek Sporten – Achterhoek in Beweging) en Arjo Wijnhorst (Uniek Sporten). Foto: PR
Wethouder Bert Kuster (gemeente Oude IJsselstreek), Alexander Tempels (coördinator Uniek Sporten – Achterhoek in Beweging) en Arjo Wijnhorst (Uniek Sporten). Foto: PR Foto:

Samenwerkingsovereenkomst Uniek Sporten

Sporten met handicap

ACHTERHOEK - Gemeente Oude IJsselstreek heeft dinsdag 13 maart namens de acht Achterhoekse gemeenten de samenwerkingsovereenkomst Uniek Sporten ondertekend. Hierdoor kan de projectorganisatie Achterhoek in Beweging zich actiever inzetten bij het aanbieden van een gepast sportaanbod voor mensen met een beperking. Waardoor sporten voor iedereen ook echt binnen handbereik komt.

Uniek Sporten is een onderdeel van Fonds Gehandicaptensport. Dit fonds zet zich in voor een beter en groter sportaanbod voor mensen met een handicap, wil sport en beweging voor iedereen met een handicap structureel mogelijk maken. Uniek Sporten heeft een regionale aanpak: door vanuit regionale samenwerkingsverbanden te werken, worden sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden ondersteund en mensen met een handicap geholpen een sport te vinden die bij hen past. Zo worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt een begin gemaakt om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening regionaal in kaart te brengen.