Dennis Kolsté (rechts) en Onno Kempink. Foto: PR
Dennis Kolsté (rechts) en Onno Kempink. Foto: PR Foto:

Open dag bij ASW Autoschade Winterswijk en Auto- en Restauratiebedrijf Onno Kempink

Bedrijven vieren verhuizing en verbouwing

Door Bram Beckmans

WINTERSWIJK – Autoschade Winterswijk (ASW) en Auto- en Restauratiebedrijf Onno Kempink houden op zaterdag 24 maart een open dag bij hun bedrijfspanden aan de Tinbergenstraat 46 en 44. Reden hiervoor zijn de verhuizing en verbouwing van beide autobedrijven en het jubileum van ASW.

Autoschadeherstelbedrijf ASW bestaat inmiddels al tien jaar en wordt gerund door Dennis Kolsté. Als trotse eigenaar heeft Kolsté, die al 25 jaar in het schadeherstel werkzaam is, meerdere vakmensen in dienst waarmee vakwerk in de vorm van schadeherstel en verzekeringstaxaties geleverd wordt. Met de komst van een nieuwe duurzame spuitcabine kan ASW vanaf dit jaar ook voertuigen van alle soorten en maten voorzien van nieuwe lak. Een geruime tijd zat het bedrijf gevestigd in het pand aan de Tinbergenstraat 44, totdat nummer 46 vrijkwam vorig jaar. Kolsté besloot van pand te wisselen: "In het oude pand werd het gewoon te klein, de vraag naar reparaties bleef maar toenemen. We moesten een stap maken en trokken eind oktober in het aaneengesloten pand hiernaast. Daar besloten we gelijk het een en ander te verbouwen. Er is nu een efficiëntere werkruimte waar we meer auto's kwijt kunnen. Daarnaast hebben we nu een grotere receptie met wachtruimte waar men ook een kopje koffie kan drinken. Ook is er ruimte gecreëerd voor een nieuw concept: De Lakkenwinkel. In deze nieuwe showroom is alles verkrijgbaar omtrent lakken, van spuitbussen tot aan de benodigdheden voor succesvol lak- en spuitwerk."

Kempinks passie voor de Saab
In het oude pand van ASW, Tinbergenstraat nummer 44, is nu Onno Kempink gevestigd. Kempink begon op zijn 27ste al met zijn eigen restauratiebedrijf. "Ik heb echt van mijn hobby mijn werk gemaakt. In 2001 ben ik gestart met mijn Auto- en Restauratiebedrijf in Varsseveld. Vanwege ruimtegebrek op die locatie ben ik in december naar Winterswijk gekomen, in het oude pand van ASW. Hier kan ik weer prima uit de voeten; meer ruimte om werkzaamheden uit te voeren en voor de opslag van de diversiteit aan onderdelen." De webshop van de autofanaat heeft de naam 'Classic Saab Parts' en voorziet klanten over de hele wereld in nieuwe en gebruikte onderdelen van het merk Saab uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Kempink legt uit: "Al vanaf mijn tienerjaren ben ik geïnteresseerd in auto's van Saab. Sindsdien is die interesse nooit meer weggegaan en bestaat mijn grootste klantenkring ook uit liefhebbers van dit automerk. Soms repareer ik ook andere automerken, Mercedes bijvoorbeeld." Qua werkzaamheden voert de restaurateur onderhoud, reparatie, restauratie uit, maar ook revisie van auto-onderdelen of enkel wat plaat- of laswerk. Kempink en ASW werken ook samen. ASW voert weleens spuitwerkzaamheden uit voor Kempink, terwijl Kempink op zijn beurt speciale onderdelen levert.

Gezamenlijke open dag
Om de verhuizing, verbouwing en het jubileum van ASW te vieren, houden beide bedrijven een open dag op zaterdag 24 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Er worden diverse demo's van schadeherstel gegeven, uitgevoerde projecten getoond en er is vermaak en ruimte voor een hapje en een drankje. Aansluitend kan er van 15.00 tot 18.00 uur een bezoek gebracht worden aan het Saab-museum in Aalten, gelegen aan de Bredevoortsestraatweg 65. Het museum wordt beheerd door de vader van Onno Kempink.