Dammers strijden om de BijHillen-cup

WINTERSWIJK - Op de clubavond van de Winterswijks Damvereniging stonden deze week enkele beslissende poulewedstrijden op het programma voor plaatsing voor de kwartfinale van de BijHillen-cup.

Wim Sonderen moest tegen de al geplaatste Thomas Esselink nog één punt zien te behalen, echter wist hij door een eenvoudige combinatie zelfs te winnen, waarmee hij zich als poulewinnaar plaats. Hiermee ontwijkt hij titelverdediger Erik ten Hagen die het nu op zal nemen tegen de nummer 2 van de poule, Thomas Esselink.

Zeeg Jongkoen moest zien te winnen van Frank ten Hagen, maar kwam in het middenspel al één schijf achter. Even leek Zeeg zijn tegenstander nog te verrassen met een mogelijke winnende combinatie, maar Frank kon zich nog net redden en de partij naar remise laten lopen. Zeeg nam hierna alle risico's en verloor zelfs nog.

Vanwege een hogere rating moest Wim Bennink zien te winnen tegen de gelijkstaande John van Laarhoven. Wim kreeg echter geen kansen in deze partij, waarna John simpel leek af te stevenen op remise in een 3 om 2 eindspel. Tegen beter weten in probeerde Wim nog wat en waarschijnlijk mede door nonchalance beging John een fout, waardoor Wim zich alsnog plaats voor de kwartfinale.

Ratingcompetitie en 30 minutencompetitie
Voor de Ratingcompetitie leek Gerwin Doornink tegen Augustin Saouadogo in een gelijkspel te gaan eindigen, echter beging Augustin tegen het einde nog een fout, waardoor koploper Gerwin nu al 7,5 punten meer gehaald dan vooraf verwacht en lijkt daarmee de Ratingcompetitie dit jaar op zijn naam te gaan schrijven.

Voor de 30 minutencompetitie werden er weer spannende partijen gespeeld met daarbij de gebruikelijke tijdnood. Hier vielen de volgende uitslagen: Wim Sonderen – Theo Stoverinck 1-1, Jan Elgershuizen – Augustin Saouadogo 1-1, erik Oonk - Erik ten Hagen 2-0, Jan Elgershuizen – Erik Oonk 1-1, Erik ten Hagen – Theo Stoverinck 2-0. Hier neemt Erik ten Hagen voorlopig de leiding.


WSG blijft winnen

WINTERSWIJK - Ook na de zevende ronde blijft WSG koploper in de derde klasse. In Deventer werd voor het eerst gewonnen van Pallas met 3-5.

Han Schuurmans kwam remise overeen en daarna wist Klaudio Kolakovic op bord 3 te winnen van de sterkste speler van de thuisclub. In een eindspel met zware stukken ging de Deventernaar in de fout. Invaller Khaled Darwisch hielde de koning van zijn tegenstander midden op het bord en profiteerde daarvan. Gerard Harbers stond heel goed, totdat hij een kwaliteit verloor. Uiteindelijk kwam hij terecht in een verloren pionneneindspel. Arjan van Lith begon moeizaam aan de partij, maar nadat hij een pion had gewonnen, speelde Van Lith het toreneindspel prima uit. Topscorer Jochem Mullink bracht op het eerste bord de matchpunten binnen. Na een lange partij wist hij in een paardeindspel te profiteren van het feit dat zijn tegenstander wat meer zwaktes had. Reinhard Funke moest een kwaliteit geven in de opening. Hij hield het nog heel lang vol, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in zijn opponent. Tom Officier was het langste bezig. Met zijn remise bracht hij de eindstand op 3-5.

WSG 3 speelde een klasse lager tegen Lonneker. Remko Algera won op het eerste bord van een sterke opponent. Invaller Oscar Wamelink won tegen de topscorer van Lonneker een pion en speelde dat knap uit. Ook opmerkelijk was het resultaat van Luc van Harxen. Aan bord 7 speelde hij tegen de op papier sterkste speler van de gasten, maar hij wist dit ondanks enkele problemen in de opening knap remise te houden. André Houwers droeg aan bord 8 ook een halfje aan de score bij. Job Geerdes had wel een pluspion, maar zijn stelling stond op instorten. Han van de Laar was al snel een pion kwijt en ook Gerard Klein Langenhorst kon het uiteindelijk na een goed begin niet droog houden. De tegenstander van Henk te Brinke gaf een stuk weg, maar langzamerhand wist hij Te Brinke toch in de problemen te brengen, zodat er alsnog een nul aan de Winterswijkse zijde van het scoreformulier viel te noteren (3-5).


Kwartfinale NK turnen voor heren in Winterswijk

WINTERSWIJK - In het weekend van 24 en 25 maart bruist het in Winterswijk van de activiteiten georganiseerd door Penta Winterswijk in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De Sport- en turnhal zal worden omgebouwd naar een prachtige turnarena waar ongeveer 500 turners uit heel Nederland zullen strijden in de kwartfinale NK heren 1, 2e en 3e divisie. Met als doel een plek op de halve finale voor het NK te veroveren. Op zowel zaterdag als zondag zijn de oefeningen van de heren in verschillende categorieën te bewonderen. Voor deze wedstrijd hebben ook turners van Penta Winterswijk zich geplaatst. Op zondag zijn turners uit de eredivisie te zien. Op zondag 25 maart zijn er n theater de Storm dansvoorstellingen om 14 en om 18.30 uur, van het Penta Dance Department. Aan beide voorstellingen doen zo'n 300 dansers in de leeftijd van 4 tot 50 jaar mee. Invloeden uit veel verschillende landen en culturen worden verwerkt in de choreografieën. De kaarten zijn te koop bij theater de Storm in Winterswijk. Om dit soort activiteiten te kunnen realiseren kan de vereniging niet zonder sponsoren. Penta Winterswijk al sponsoren mogen verwelkomen, maar wie dit alles een warm hart toedraagt, kan contact opnemen met: info@pentawinterswijk.nl.