D66 leden aan de wandel met bewoners Pelkwijk. Foto: PR Present
D66 leden aan de wandel met bewoners Pelkwijk. Foto: PR Present PR Present

Leuke middag voor bewoners Pelkwijk dankzij Present en D66

WINTERSWIJK - Vijf kandidaten van D66 Winterswijk hebben zondag 25 februari een bezoek gebracht aan circa twintig bewoners van zorgcentrum Pelkwijk. De fractie had zich bij Present Winterswijk gemeld voor een sociaal project. De oudere bewoners krijgen niet zoveel bezoek en daarom werd de fractie aan hen gekoppeld voor de organisatie van een leuke middag.

Na een gezamenlijke kennismaking trotseerden twee kandidaat-raadsleden en een aantal bewoners de kou om samen een frisse neus te halen tijdens een wandeling. De overige bewoners gingen samen met de andere fractieleden sjoelen. Dit gebeurde met een aangepaste sjoelbak, waarbij de stenen rechtop gerold worden omdat sommige ouderen geen kracht meer in hun armen hebben. Tussendoor werden de bewoners door de fractieleden getrakteerd op iets lekkers bij de koffie.

“Kleine moeite …, groot plezier”, zo vatte een van de mensen van D66 het samen en hij voegde hier nog aan toe: “Zoals met zoveel dingen, gewoon een keer doen!”

Iedereen die, alleen of met een groep, ook een keer iets voor een ander wil doen, kan informeren naar de mogelijkheden bij Present Winterswijk.


www.presentwinterswijk.nl


Mantelzorgcafé

WINTERSWIJK - Op donderdagmiddag 22 maart is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar elkaar ontmoeten bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden. Iedere maand kan men terecht bij het Mantelzorgcafé. Op donderdagmiddag 22 maart, 19 april, 17 mei, 21 juni, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 22 november en 20 december bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


vithulpbijmantelzorg.nl


D66 leden aan de wandel met bewoners Pelkwijk. Foto: PR