Viertal maakt kans op schaakbeker

WINTERSWIJK - Nog vier spelers maken kans op de WSG-schaakbeker. In de kwartfinale kon André Houwers zijn stunt uit de vorige ronde niet herhalen. Tegen Arjan van Lith miste hij een kans en daarna offerde hij teveel. Henri Abbink zat op rozen tegen Stefan Telöken, maar maakte een fout en kon opgeven. Jochem Mullink schakelde Arent Luimes uit, een tegenstander waar hij het normaalgesproken vaak lastig tegen heeft. Han van de Laar en Dick Boogaard waren het langste bezig, mar toen de speelzaal al bijna leeg was, stond de koning van Van de Laar teveel op de tocht. In de halve finale ontlopen de papieren favorieten Mullink en Van Lith elkaar. Kijken of het hun lukt de finale te halen? In de onderlinge competitie doen maar liefst 48 spelers mee. Bijna elke week komt er wel een nieuw lid bij. Uitslagen ronde 21: Pooth-Kolakovic 0-1, Krosenbrink-Abbink 1-0, W.Schmeing-Schuurmans rem., Musholt-Harbers 0-1, Te Sligte-Wamelink 1-0, Er.Maris-Klein Langenhorst 0-1, Dekker-Burgers 1-0, Bierkämper-Poole 0-1, Schoenmakers-Ruesink 1-0, Barachtsjansky-Wiggers rem., Rijntjes-Wolters 1-0, Ev.Maris-M.Schmeing 0-1, Nabizadeh-Te Brinke 0-1, Telöken-Eckhardt 1-0, Van Beek-Klein Poelhuis 1-0, L.Maris-Voogd 1-0.


Ledenmiddag PCOB Winterswijk

WINTERSWIJK - De PCOB houdt woensdagmiddag 21 maart haar ledenmiddag. Als gastspreker is Wim Ruessink, organist en kerkmusicus, uitgenodigd. Op speelse wijze worden de aanwezigen geïnformeerd over het nieuwe liedboek en krijgen zij achtergrondinformatie over het ontstaan er van. Om actief te kunnen deelnemen zorgen de organisatoren dat er liedboeken aanwezig zijn en is er muzikale begeleiding. Tevens probeert men een klein winkeltje te organiseren waar cd's en boeken rond het liedboek zijn te verkrijgen. De middag is in het atrium van woonzorgcentrum De Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95 en het begint om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De entree kost drie euro per persoon, inclusief koffie of thee. Voor eventuele hulp bij vervoer kan men bellen met Gerrit Sloetjes: 0543 565314.


Lensink Tweewielers
in top 10

WINTERSWIJK - Afgelopen najaar werd door het vakblad Tweewieler de verkiezing 'Beste Tweewielerwinkel van 2018' georganiseerd. Er kon gestemd worden door een cijfer te geven voor klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en kennis van de medewerkers. Lensink Tweewielers aan de Vredenseweg in Winterswijk is op 4 maart in Utrecht als winnaar van de gemeente Winterswijk gekroond. Op provinciaal niveau werden zij tiende van Gelderland. Tamara Lensink: "Dat onze klanten tevreden zijn over onze service en de kwaliteit die wij leveren, staat voor ons centraal. En dat bevestigd krijgen met een 9,2 als cijfer, is natuurlijk super leuk om te horen."