Groep 7 van de Wilhelminaschool als de Levende Nachtwacht. Foto: Jacoba van der Valk
Groep 7 van de Wilhelminaschool als de Levende Nachtwacht. Foto: Jacoba van der Valk Foto:

WR&PC-leden scoren

WINTERSWIJK - Tessa Delger en Florentine Rootveld gingen afgelopen weekend op concours in Beuningen en Zevenaar. En met succes!

Tessa startte met haar pony Cindy in de dressuur klasse M1. Dit was ‘de generale repetitie’ voor de Nederlandse Kampioenschappen en we hopen voor haar dat het gezegde ‘een slechte generale is een goede uitvoering’ niet omgekeerd gaat gelden, want Tessa en Cindy reden maar liefst 202,5 punten en verdiende daarmee een eerste prijs. Ze mocht nog een proef rijden en dat deed ze in de klasse M2. Het duo bleek onverslaanbaar, want ook hier scoorden zij hoge ogen, namelijk 203 punten was de proef waard, wat nogmaals een eerste prijs opleverde.

Florentine Rootveld startte met Gentle-Wish op een landelijke wedstrijd in de dressuur klasse Z1. Ook zij behaalden twee prachtige prijzen. Ze reden 69,85% en een eerste prijs bij elkaar. Later de dag was haar tweede proef goed voor 64,26% en een tweede prijs.


Handwerken Verbindt

WINTERSWIJK - Handwerken verbindt houdt op zaterdag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur een handwerkfair en boekenmarkt in Fletcher Hotel-Restaurant Frerikshof, Frerikshof 2 in Winterswijk. Toegang is gratis.

Op de fair staan standhouders die de verschillende vormen van handwerken vertegenwoordigen zoals borduren, haken, breien, quilten enzovoorts. Al deze vormen van handwerken zijn ook te koop bij de standhouders. Het handwerkcafé Brouwershuusken is ook aanwezig. Op de boekenmarkt vindt men een ruime sortering tweedehands handwerkboeken, handwerktijdschriften en materialen.

Op de fair staat een 'goede doelen'-stand van de stichting Bartiméus Sonnenheerdt. Deze stichting helpt blinden en slechtzienden om zo lang mogelijk zelfstandig te leven. Om 12.00 uur en om 15.00 uur is er een modeshow. Diverse standhouders showen hun eigengemaakte creaties zoals omslagdoeken, sieraden, truien, enzovoorts.


Taizédienst in
Doopsgezinde Kerk

WINTERSWIJK - In de Doopsgezinde Kerk is op zondag 11 maart vanaf 19.00 uur weer een dienst in het teken van Taizé. Het thema is: 'Het licht in ons!'. Deze Taizédienst kenmerkt zich door zang, stilte, een gedicht en een korte overdenking.

Wie na een lange en vooral ook koude winter het voorjaar op een bijzondere wijze in wil luiden, wordt van harte uitgenodigd mee te komen doen in deze dienst. Er wordt veel gezongen, er is een korte meditatie en er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en in stilte de gedachten te laten gaan. Ds. Els de Clercq zal samen met Ben en Susan Stevens deze dienst verzorgen.


'Iedereen een kunstenaar!' op Wilhelminaschool

WINTERSWIJK - Deze weken is 'iedereen een kunstenaar' op de Wilhelminaschool te Winterswijk. In alle groepen van de school geven de kinderen uiting aan verschillende kunstenaars en mag iedereen zijn/haar kunstzinnige talent laten zien.

Vooruitlopend op dit thema hebben de bovenbouwgroepen vrijdag het gezamenlijke thema 'Rembrandt' afgesloten en werd er door groep 7 een heuse Levende Nachtwacht neergezet, compleet met kip en hond.