v.l.n.r. Jantine Kip, Floor Prinsen en Sharon Bollen
v.l.n.r. Jantine Kip, Floor Prinsen en Sharon Bollen Foto: PR Penta Winterswijk

Zilver en brons voor acroteams Penta

WINTERSWIJK - Zaterdag 3 maart werd de laatste plaatsingswedstrijd gehouden voor acrogym op D/C niveau. Twee teams van Penta Winterswijk deden mee.

Om 6.45 uur zaten Tjitske de Vries en Neve Smit al in de auto onderweg naar Vriezenveen. Zij komen dit jaar voor het eerst in de C-lijn uit en was het de vraag of zij zich staande konden houden op dit niveau. De ochtend werd begonnen met een dynamische oefening waarbij er helaas een element getoond moest worden dat de laatste week voor problemen heeft gezorgd. Samen met trainer Hans Neerhof is er besloten dat hij er tijdens de oefening bij kwam staan, wat het team één punt neutrale aftrek opleverde. Uiteindelijk resulteerde dit in 22.350 punten, een mooi resultaat ondanks het hulpverlenen, maar een hele punt aftrek maak je helaas niet zomaar goed.

Op de tussenuitslag bleek dit dan ook niet genoeg te zijn om bovenin mee te draaien. Des te hoger was de motivatie om een goede balansoefening neer te zetten. Een nette oefening werd beloond met een topscore van 24.030 punten, wat de hoogste score binnen de categorie betekende. Tjitske en Neve mochten na afloop de zilveren medaille mee naar huis nemen, wat op dit niveau een hele knappe prestatie is. Als het lukt om het volle punt aftrek te voorkomen, biedt dit resultaat voor de volgende keer zeker perspectief. Omdat dit team de vorige plaatsingswedstrijd helaas niet deel heeft kunnen nemen is het nog even afwachten of ze zich geplaatst hebben voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen.

Aan het eind van de middag in wedstrijd 4 waren Floor Prinsen, Jantine Kip en Sharon Bollen aan de beurt. Zij zaten in het eerste blok en mochten meteen aan de slag. Helaas ging het inturnen nog niet helemaal zoals gepland en waren er veel zenuwen. Toen het eenmaal zover was lieten de dames een goede oefening zien en dit werd beloond met 21.760 punten. Nadat dit bekend werd waren de andere kandidaten uit de categorie damesgroep D-senior nog aan de beurt en het bleef tot de allerlaatste uitslag erg spannend. Toen deze bekend was bleek dat de dames een 3e plek hadden behaald en dus het podium op mochten. Een mooie bronzen medaille! Ook voor Sharon, Jantine en Floor blijft het nog even afwachten of dit resultaat voldoende is voor doorplaatsing naar het ONK op 7 april in Hellendoorn. Met twee deelnemende teams en twee medailles was dit een zeer geslaagde dag voor de acroafdeling van Penta Winterswijk.