De schildergroep in de WUh. Foto: PR
De schildergroep in de WUh. Foto: PR Foto:

Winterswijk komt van de bank

WINTERSWIJK - Donderdag 22 februari werd onder grote belangstelling door Ilse Saris en Wim Aalderink het thuis van de Winterswijkse Uitdaging, WUh, officieel geopend. De inloop op vrijdag 23 februari werd door meer dan driehonderd personen bezocht. Inmiddels hebben er elf organisaties onderdak bij de WUh gevonden. Uit het feit dat zich de afgelopen dagen zich aantal potentiële bewoners gemeld hebben moge blijken dat de WUh duidelijk in een behoefte voorziet. Mochten er nog maatschappelijk organisaties (zonder winstoogmerk) zijn die ook onderdeel van de WUh willen worden kan men zich melden bij info@winterswijkseuitdaging.nl.

Daar waar de werkplekken goed bezet zijn, blijkt ook 'Kom van de bank' een gouden greep. Een aantal groepen zijn inmiddels gestart, maar nieuwe initiatieven zijn natuurlijk altijd welkom. Bij de 'Kom van de bank'-activiteiten vervult de Winterswijkse Uitdaging met het Vrijwilligerspunt alleen een faciliterende rol; zij bemoeien zich niet met de inhoud van de activiteit.

Momenteel komen op maandagmiddag om 14.00 uur vijf mensen bij elkaar om samen te schilderen. Iedereen brengt zijn eigen werk mee. Eén van de deelnemers heeft zich opgeworpen als de leider van de groep. Hij probeert, als dat al mogelijk is, de kwaliteit van het schilderwerk te verbeteren. Samen wordt er ook gekeken wat er anders en mooier zou kunnen. Op de dinsdagmiddag is er vanaf 14.00 uur een fotogroep. Men verzamelt bij de WUh, drinkt gezamenlijk een kopje koffie of thee, daarna gaat men samen aan de slag. Dat kan dan binnen, ook trekt men er op uit om buiten samen foto's te maken. Daarna worden de resultaten bekeken en ook samen besproken. De fietsclub verzamelt elke donderdagmiddag om 13.30 uur bij de WUh. Eén persoon verzorgt de route en met z'n vijftienen wordt er dan om 14.00 uur vertrokken en wordt er een kleine twee uur gefietst. Daarna is er een nazit bij de WUh. Ook de handwerkgroep verzamelt zich op de donderdagmiddag. Vanaf 14.00 uur is een ieder welkom om gezamenlijk te handwerken. Hierbij speelt de gezelligheid en het van elkaar leren een grote rol. Er zijn nog plannen voor onder meer een bordspelgroep. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen gewoon op de donderdagmiddag binnenlopen. Bij voldoende deelname kunnen er diverse bordspelen gespeeld worden.
Voor alle activiteiten hoeft men zich niet aan te melden men hoeft ook nergens lid van te worden. Men betaalt voor de koffie en of thee twee euro per keer. Gewoon binnenlopen en het gesprek aan gaan is voldoende. Nadere info is te verkrijgen bij info@vpwinterswijk.nl, tel. 0543 – 200026.