Een werk van Geurt Schut. Foto: PR
Een werk van Geurt Schut. Foto: PR Foto:

Winterswijkse schilders
exposeren in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Van 17 maart tot en met 29 april exposeren vijf Winterswijkse schilders in de bovenzaal van de Koppelkerk. Geurt Schut, Ria ter Haar, Rob ten Dolle, Gine Oldenhuis en Herbert Goossens zijn alle vijf verbonden aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst (WAS). Zaterdag 17 maart zijn de schilders aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan.

Geurt Schut is op kunstzinnig vlak vaak bezig met schetsmatige tekeningen. Geurts werk kenmerkt zich door de losse en speelse benadering van zijn onderwerpen. In 2016 heeft hij bij de expositie van Winterswijkse Amateur Schilders de juryprijs in ontvangst mogen nemen.

Het werk van Ria ter Haar is te herkennen aan haar streven naar een exacte weergave van het onderwerp zonder haar eigen hand te verliezen. Zij maakt doeken op basis van foto's en schildert zowel landschappen als portretten en humoristische motieven. Met haar werk won Ria diverse jury- en publieksprijzen. Zij exposeerde onder andere in Aalten in de Oude St. Helenakerk en bij Roerdinkhof in Winterswijk.

Rob ten Dolle schildert portretten en figuratief in slechts enkele kleuren waarbij vooral licht en donker het middel zijn om zijn doel te bereiken. Hij kan met enkele penseelstreken portretten al herkenbaar weergeven.

Herbert Goossens heeft zich een periode toegelegd op het schilderen van portretten van kinderen uit alle delen van de wereld. De helderheid en het oog voor detail zijn kenmerkend voor zijn doeken. Voor twee van zijn werken heeft hij de publieksprijs van de jaarlijkse expositie van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst in ontvangst mogen nemen.

Het werk van Gine Oldenhuis is herkenbaar aan de vrije hand en het gebruik van gemengde technieken waarbij zij ernaar streeft te werken vanuit haar gevoel. Soms via abstractie, dan weer realistisch, maar nooit met een perfecte weergave tot doel.
De expositie in de Koppelkerk in Bredevoort loopt van zaterdag 17 maart tot en met zondag 29 april en is van vrijdag tot en met zondag te bekijken van 11.00 tot 17.00 uur.

De entree is gratis.


Café Doodgewoon over euthanasie

LIEVELDE - Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen uit de Oost-Achterhoek met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Op woensdag 21 maart is er weer een bijeenkomst, met als thema: Wat is euthanasie en hoe werkt de levenseindekliniek?. De bijeenkomst is bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde, met inloop vanaf 19.30 uur; het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Levenseindekliniek, want er wordt veel over geschreven en gesproken. Hoe werkt deze eigenlijk en hoe komt iemand ermee in contact? De gastspreker is Evert Hendriksen, arts bij Levenseindekliniek. Hij vertelt eerst over euthanasie. Wat het is, wat de spelregels zijn en hij geeft feiten: getallen en statistiek. Daarna legt hij uit wat de Levenseindekliniek doet: wederom feiten en getallen. Tot slot geeft hij voorbeelden uit zijn ervaring en is er vooral ruimte voor discussie met de aanwezigen en voor het beantwoorden van vragen.
Er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'.

Sponsor van deze avond is het Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde. De volgende bijeenkomst op maandag 7 mei, met als thema: pijn en ziek zijn.


netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06 13 15 91 44


Curves Winterswijk onderscheiden

WINTERSWIJK - Curves Winterswijk is bekroond met de prestigieuze onderscheiding Shining Star. Een Shining Star club is een club die door Curves erkend wordt als een elite club. Clubs die deze prestigieuze benoeming ontvangen omarmen de Curves principes en geven hun leden de beste service.

Volgens Annet Vaartjes, franchiseneemster van Curves Winterswijk was het niet makkelijk een Shining Star club te worden.
Ze zegt: "We zijn natuurlijk altijd op zoek naar dingen om te verbeteren. Het is hard werken en kritisch naar je zelf en elkaar durven kijken om het niveau iedere dag hoog te houden. Het proces om Shining Star te worden maakt het inzichtelijker en het is fijn om de bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn. Het team van Curves Winterswijk heeft er hard voor gewerkt, dus we zijn er trots op een Shining Star club te zijn!"

Curves is een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Curves traint iedere belangrijke spiergroep met een complete 30-minuten workout die kracht- en duurzame conditietraining combineert door middel van veilige en effectieve hydraulische weerstand.