Peter Dibbets. Foto: PR
Peter Dibbets. Foto: PR Foto:

Peter Dibbets presenteert 'Doodgewoon'

WINTERSWIJK - Peter Dibbet presenteert 'Doodgewoon' op zaterdag 10 maart bij Ankomm'n, vanaf 15.00 uur; inloop vanaf 14.30 uur.

Peter werkte in woonzorgcentrum Vredense Hof bij de civiele dienst. Op een dag werd hem door de huismeester gevraagd te helpen met het ophalen van de kist voor een overledene uit de kelderverdieping. Hij sputterde eerst tegen omdat hij toen grote angst had voor alles wat met de dood te maken heeft. Toch ging hij mee de kelder in. Hij raakte de kist aan en hij wist meteen dat dit zijn nieuwe toekomst, zijn roeping zou worden.
Wat het verhaal aparter maakt is dat Peter een verstandelijke beperking heeft. Zijn toewijding groeide, hij doet er van alles aan om in de uitvaartwereld aan het werk te komen. Zo kan hij begin maart een dag per week bij uitvaartcentrum Dela in Oldenzaal aan de slag. Zijn ideaal is toewerken naar een uitvaartcentrum waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Zoals je dat bijvoorbeeld ook ziet bij het restaurant 'Bijzonder Gewoon' in Winterswijk. Als je Peter hoort praten dan geloof je dat dit werkeijkheid gaat worden. Het is alleen nog de vraag wanneer.
Daarnaast wil Peter behulpzaam zijn bij het bespreekbaar maken van alles wat met de dood te maken heeft. Hij heeft een boekje gemaakt waarin alles, in eenvoudige bewoordingen, staat over wat er bij een overlijden om de hoek komt. Over de keuzes die je kunt maken. Hij heeft het geschreven met als doelgroep mensen met een verstandelijke beperking voor ogen. Maar het blijkt eigenlijk voor velen een veel beter leesbaar boekje te zijn dan wat er verder voorhanden is. Op basis van dit boekje heeft hij, door het hele land, presentaties gegeven. Peter komt zijn verhaal doen, makkelijk en op een innemende manier over de dood pratend. Vandaar de titel 'Doodgewoon'.
De presentatie is zaterdag 10 maart om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.


www.ankommn.nl