Johannes Passion als afscheid Toonkunst

WINTERSWIJK - Op zondag 25 maart zal Toonkunst Oost-Achterhoek voor de laatste keer een concert geven. Na 150 jaar houdt het koor op te bestaan.

Uitgevoerd wordt de Johannes Passion van J.S. Bach in de Jacobskerk, Markt 1 Winterswijk. Aanvang 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. Medewerking verlenen Concerto Barocco, Evelyn Ziegler, Dorien Lievers, Johannes Weiss, Sander Heutinck, Willem de Vries. Toegangsprijs 25 of 15 euro aan de kassa van de kerk; in de voorverkoop via info@toonkunst.com en bij Foto Lieverdink kosten de kaarten 2,50 euro minder.


Snuffelmarkt Pronsweide

WINTERSWIJK - Op zaterdag 10 maart houdt de Stichting Vrienden van Pronsweide een mini-snuffelmarkt in de Schoppe van verpleeghuis Pronsweide aan de Morgenzonweg 29 te Winterswijk, van 10.00 tot 15.00 uur. Er is van alles te koop, van serviesgoed, gebruiksartikelen, boeken en lp's, potterie, glaswerk, manden, tassen, kopjes, textiel, snuisterijen, tot een filmcamera en een elektrische schrijfmachine. Er wordt geen meubilair verkocht. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan de bewoners.


Kom-dienst

WINTERSWIJK - Op zondag 11 maart is er weer een komdienst in de Zonnebrinkkerk. Het thema is 'nader bekeken'. In deze dienst wordt gesproken over Mattheus 5:1-10, de bergrede. Er wordt teruggekeken in onze geschiedenis. Naar de rol van sommige bekende personen uit die tijd. Hoe kijkt men nu naar die personen van toen? En wat zegt Jezus hierover?

Ds. Parmentier zal voorgaan in de dienst. De muzikale medewerking komt van de PGW-band en Wim Ruessink op orgel. Iedereen is van harte welkom in de dienst, die om 19.00 uur begint.