De spiegeltent. Foto: PR Paaspop
De spiegeltent. Foto: PR Paaspop Foto:

Jaarvergadering en lezing Groei en bloei

REGIO - Op dinsdag 6 maart vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats met aansluitend een lezing door Anna Kemp over haar schitterende tuin in Sinderen. Het onderwerp van deze lezing is: 'De vier Jaargetijden op Natuurlijk Buiten'. De lezing die wordt gehouden bij HCR 't Zwaantje in Lichtenvoorde, begint om 20.30 uur en is ook toegankelijk voor niet leden. Kosten bedragen 2,50 euro. Toegang voor leden is gratis.


Rijbewijskeuring

WINTERSWIJK - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 9 maart en 9 april terecht op het spreekuur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61. Schikt de datum niet, dan zijn er andere mogelijkheden in de regio . Voor senioren kost de keuring 35 euro en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het 55 euro. Voor informatie en een afspraak kan men bellen tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost 41 euro. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.


Cabaret op Paaspop

ZIEUWENT -Tijdens de 39ste editie van Paaspop Zieuwent blijft de organisatie vernieuwen. Dit jaar is er een nieuwe terreinindeling waarbij de Spiegeltent en de Kroegtent het binnenplein omarmen. Op zaterdagavond 31 maart barst Paaspop Zieuwent weer los en wordt de Kroegtent omgetoverd in het Paaspop Theater.

De organisatie heeft drie cabaretiers weten te strikken die een avondvullend programma gaan verzorgen. Hiermee krijgt het publiek een unieke kans om op een informele en laagdrempelige manier te genieten van cabaret in de Achterhoek. In het Paaspop Theater betreden Fabian Fransiscus, Patrick Meijer en Tom Montfrooy het podium om de bezoekers te vermaken. Deze heren zijn geen onbekenden in de cabaretwereld, hebben internationale podiumervaring en al enkele awards op hun naam staan. Iedere cabaretier verzorgt een aparte show waarin humor centraal staat, maar ook maatschappelijke thema's worden aan de kaak gesteld. Het publiek wordt aan de hand genomen en meegezogen in de shows.
De presentatie van deze avond is handen van PEERtoftheater. Aanvang van de cabaretavond is om 21.00 uur, vanaf 21.30 start het programma. Na afloop van de cabaretavond is er de mogelijkheid om gezellig te borrelen in de Spiegeltent. Deze is vanaf 22.15 uur open voor iedereen die zin heeft in een feestje onder begeleiding van de Superpianoshow.

Spiegeltent
Het andere nieuwtje van Paaspop Zieuwent is de komst van een heuse Spiegeltent. Een Spiegeltent kenmerkt zich door het hout, glas in lood ramen, knusse zitgedeeltes aan de rand en natuurlijk haar spiegels. Uniek aan de Spiegeltent is ook dat er maar een beperkt aantal van bestaan in Nederland, daarom is de organisatie ook trots op deze aanwinst en verwacht de bezoeker te kunnen verrassen met deze sfeervolle tent.
Paaspop Zieuwent vindt dit jaar wederom plaats aan de Rouwhorsterdijk op zaterdag 31 maart en zondag 1 en maandag 2 april. Kaarten voor de cabaretavond zijn voor €10,- te koop op www.paaspop-zieuwent.nl/tickets of bij de voorverkoopadressen: Primera Lichtenvoorde en Spar Zieuwent.


Woonplaats wil acht appartementen in Spek-Ende realiseren

WINTERSWIJK - Burgemeester en wethouders hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan Spek-Ende 2 in procedure te brengen om de bouw van een appartementencomplex van De Woonplaats mogelijk te maken.

Het plan Spek-Ende 1 (20 appartementen en 750 m2 winkelruimte) is in 2011 in gebruik genomen. Het plan was het eerste tastbare resultaat van de charettes uit 2007 waarin de ontwikkelende partijen samen met bewoners en andere belangstellenden een stedenbouw¬kundig plan hebben gemaakt voor Spek-Ende. De meeste Winterswijkers zijn lovend over de metamorfose van het gebied. Het project voorzag ook in een tweede fase aan de Jonenstraat.
In fase 2 (Jonenstraat) worden acht kleine appartementen gerealiseerd door De Woonplaats. Het gebouw ziet eruit als een groot vrijstaand woonhuis. Het gebouw is kleiner en lager dan de bebouwing die hier oorspronkelijk was gepland. De architectuur sluit aan bij Spek-Ende 1. De toekomstige bewoners kunnen parkeren in de bestaande parkeergarage onder Spek-Ende 1. "Het heeft even geduurd maar met dit plan krijgt het project Spek-Ende een mooie en waardige afronding", zegt wethouder Rik Gommers.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 28 februari tot en met dinsdag 10 april ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.