De expositie is te zien tot 19 maart. Foto: PR
De expositie is te zien tot 19 maart. Foto: PR Foto:

Wisseling van expositie in Wereld van Wenters

WINTERSWIJK - De expositie 'Komrij, Winterswijker tegen wil en dank?' loopt nog tot 19 maart. Deze eerste expositie in het nieuwe belevenismuseum Wereld van Wenters in de Meddosestraat in Winterswijk kan een succes worden genoemd. Niet uitsluitend inwoners van de plaats waar de bekende schrijver, columnist en essayist werd geboren en opgroeide, bezochten de afgelopen maanden de expositie. Ook veel belangstellenden uit de rest van het land en zelfs Duitsland kwamen een kijkje nemen. Van het bezoek werd vaak gebruik gemaakt om ook een indruk te krijgen van het nieuwe museum. Vanaf 19 maart tot 7 april is het museum gesloten in verband met het afbreken van de Komrij-expositie en de opbouw van de volgende tentoonstelling.

Deze expositie zal geheel zijn gewijd aan het werk van de in Winterswijk geboren kunstenaar Max van Dam. Deze winnaar van de Prix de Rome staat centraal in meerdere exposities in Winterswijk en Aalten, waaronder in de twee synagogen, in het Nationale Onderduikmuseum en in de Museumfabriek en zeer waarschijnlijk zelfs in de synagoge in Wlodawa. Deze synagoge staat op enkele kilometers van het Duitse vernietigingskamp Sobibor in Polen waar Max van Dam om het leven werd gebracht door de nazi's.
De Van Dam tentoonstellingen zijn vooral mogelijk geworden door de schenking van een enorm aantal schilderijen, tekeningen en etsen aan de Vereniging Het Museum door prof. Dr. J. Hemelrijk. Hierdoor beschikt de vereniging over de grootste collectie van Max van Dam.
In de maand juni volgt een gezamenlijke opening van alle exposities met werk van Van Dam in Nederland in de Museumfabriek.


Broederstrijd in voordeel van Gonemo 3 beslist

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van het derde en vierde team van Gonemo hebben in hun onderlinge treffen er een leuke en attractieve wedstrijd van gemaakt. De broederstrijd werd in het voordeel van Gonemo 3 beslist. Na een afgetekende ruststand werd het uiteindelijk een nipte 5-4 zege.

In de eerste doorgang liep het derde team bijna letterlijk de spelers van het vierde team onder de voet. Na een snelle openingstreffer van Gonemo 3-speler Daniel Slotboom volgde een spectaculaire gelijkmaker. Een diepe pass van Jaël Sesink op Kayh Arink, die voor het vijandige doel stond geposteerd, werd door laatstgenoemde op onnavolgbare wijze achter diens standbeen langs Gonemo 3-doelman Carel Taihuttu gewerkt. Tom ten Hagen (2) en opnieuw Daniel Slotboom maakten het kwartet vol in het voordeel van het derde team, 4-1

Underdog
Na de pauze liet Kayh Arink opnieuw zijn voeten spreken door de achterstand voor zijn ploeg te verkleinen, 4-2. Teamgenoot en aanvoerder Maurice Dekker bracht de spanning volledig terug door het speeltuig diagonaal in de kruising te schieten. Dat Daniel Slotboom tegen scoorde weerhield de zogenaamde underdog er niet van om via Adem Sahin nogmaals de aansluiting te creëren. Verder kwam het er niet van en daarmee werd de broederstrijd beslecht in het voordeel van Gonemo 3, dat met 5-4 van kleine broer Gonemo 4 won.


Pluumke wint van Sjuttel

WINTERSWIJK - Team J1 van badmintonclub 't Pluumke '67 heeft zondag 25 februari de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Spees Sjuttel uit Silvolde.

De eerste wedstrijd werd gespeeld door Harm Keetels en hij won deze vrij gemakkelijk. De tweede werd gespeeld door Suji Suntharalingam en hij maakte er een spannende driesetter van, die hij wel won. De derde en vierde enkel weren door Juju Stassen en Ruben van Dam gespeeld. Beide speelden in twee sets, Juju won de wedstrijd, Ruben kon de zijne helaas niet winnen.

De eerste twee dubbel werden door 't Pluumke'67 ook gemakkelijk gewonnen, alhoewel Ruben en Juju er in de tweede set nog een spannende 21-19 van maakten.
In de derde dubbel speelden Harm en Juju een driesetter, waar ze in de derde set de wedstrijd net niet naar zich toe konden trekken door deze met 21-16 te verliezen.
Suji en Ruben wonnen hun laatste dubbel in twee sets.
Met een 6-2 overwinning hebben zij het seizoen goed afgesloten en zijn ze klaar voor een nieuwe uitdaging in het volgende seizoen.
Uitslagen overige wedstrijden: Phido 1 - 't Pluumke'67 2 4-4, Spees Sjuttel 1 - 't Pluumke'67 3 7-1, Spees Sjuttel 2 - 't Pluumke'4 2-6