De band ‘Steamy Windows’. Foto: Luuk Holtrop
De band ‘Steamy Windows’. Foto: Luuk Holtrop Foto:

Bandjesavond in concertzaal Boogie Woogie

WINTERSWIJK - In cultuurcentrum Boogie Woogie in Winterswijk is op vrijdag 2 maart een bandjesavond. Ieder jaar organiseert Boogie Woogie een samenspelweek met aandacht voor popmuziek. De leerlingen van de afdeling pop/ lichte muziek spelen een week lang samen met andere instrumenten en leerlingen. De week wordt afgesloten met een presentatie waaraan leerlingen én docenten meewerken: de bandjesavond.

Bestaande bands, waaronder Steamy Windows (winnaar Kei van Komrij) en The Vault en gelegenheidsformaties laten verschillende nummers horen. Ook diverse akoestische formaties met piano, gitaar, viool en vocals en singer/songwriters zullen in de schijnwerpers staan. De muzikanten treden op in de concertzaal van de hoofdvestiging van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk. Het begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.


Opfriscursus verkeer door Veilig Verkeer Nederland

WINTERSWIJK - Veilig Verkeer Nederland afdeling Winterswijk, houdt op dinsdag 6 maart een gratis bijeenkomst waar de algemene kennis over de Nederlandse verkeersregels kunnen worden opgefrist. Deze bijeenkomst begint om 19.00 uur in Het Atrium van de Pelkwijk, Laan van Hilbelink 95, Winterswijk.

Telkens weer komen er nieuwe verkeersborden bij (in 2017 zijn er 14 bijgekomen) en worden er nieuwe verkeersregels bedacht of verbeterd. Misschien is de kennis over verkeersregels wat weggezakt, dan is het noodzakelijk deze kennis weer eens op te frissen.

Deelname aan deze opfrisbijeenkomst is gratis en heeft geen gevolgen voor het rijbewijs.

Frank Massop, erkende rijschoolhouder, deelt tijdens deze bijeenkomst zijn kennis en vertelt over de nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties. Iedere Winterswijker die met vragen, twijfels of zorgen betreffende een verkeerssituatie zit, kan tijdens deze bijeenkomst een passend antwoord krijgen.

r kunnen maximaal 50 personen aan deze opfrisbijeenkomst meedoen, aanmelden is daarom noodzakelijk, dat kan per e-mail: vvn-winterswijk@hetnet.nl of info@frankmassop.nl telefonisch bij VVN tel. 06-53534440.


Goed doel maakt kans op cheque van 1.000 euro

WINTERSWIJK - Inwoners van de gemeente Winterswijk die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen. Vanaf Koningsdag doet de gemeente mee met de Wecycle-inzamelactie, waarmee een lokaal goed doel kans maakt op een sponsorcheque van 1.000 euro. De gemeente moet vóór 14 april de keuze voor het lokale goede doel doorgeven. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke partnergemeente van Wecycle kan tot 14 april zelf een lokaal goed doel kiezen dat kans maakt op een sponsorcheque. Indien de gemeente geen keuze maakt, is de lokale Oranjevereniging het goede doel. In meerdere gemeenten doen inwoners suggesties aan hun gemeente voor het goede doel of vraagt de gemeente aan inwoners om suggesties.

Punten scoren op milieustraat
De inzamelactie loopt vanaf de dag na Koningsdag tot en met 31 augustus. Wie in die periode op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, gaat ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite.

Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro voor het gekozen lokale goede doel.


wecycle.nl/inleveren