Open dag Marga Klompé

WINTERSWIJK - Locaties De Berkhof, De Pelkwijk, Meddo, Pronsweide en Vredense Hof in Winterswijk verwelkomen belangstellenden in het Gerrit Komrij College op dinsdag 13 maart.

Die dag is iedereen welkom op de open dag van Marga Klompé in het Gerrit Komrij College, tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12 tot en met 17 maart). Marga Klompé laat aan belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten en leerlingen, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers graag zien wat ze allemaal in huis hebben. Men kan een informatiemarkt bezoeken, leuke activiteiten doen en Theducater verzorgt twee interactieve workshops. Een voor leerlingen en een voor mantelzorgers en andere belangstellenden.

De workshop voor leerlingen van het Gerrit Komrij College heet 'Ouderzorg: zo gewoon, zo bijzonder!'. Hierin laten acteurs van Theducater de leerlingen kennis maken met de ouderenzorg en dementie. Zij laten zien hoe mooi de ouderenzorg is.

'Ik wil je begrijpen' is een interactieve workshop over gedrag bij ouderen (met bijvoorbeeld dementie) . Dat gedrag wordt niet altijd begrepen. De acteurs spelen situaties waarin ze sneller boos of emotioneel worden of minder aandacht hebben voor sociale 'gedragscodes'. Deze workshop is bedoeld om handvatten te geven aan mantelzorgers en overige betrokkenen om met dit soms onbegrepen gedrag om te gaan. De workshop wordt gegeven van 16.00 tot 17.00 uur in het Gerrit Komrij College.

Op de informatiemarkt van 14.00 tot 17.30 uur kan men terecht voor advies over zorg, wonen en welzijn. Verschillende medewerkers van Marga Klompé staan klaar. Interesse in een baan in de zorg? Of werken als vrijwilliger? Ook dan is men van harte welkom bij Marga Klompé, Gerrit Komrij College, Parallelweg 7 in Winterswijk.


www.szmk.nl/opendagzorg


Repair Café op 7 maart

WINTERSWIJK - Wat doe je met een lamp, stofzuiger, grasmaaimachine die het niet meer doet? Met een broek waar de rits van kapot is of een stoelpoot die los zit? Daarmee kan iedereen terecht op woensdag 7 maart in het Repair Café Winterswijk, bij kringloopcentrum Aktief aan het Handelscentrum in Winterswijk, van 13.30 tot 17.00 uur.

Elke eerste woensdagmiddag van de maand, dus ook op woensdag 7 maart staat er een team vrijwilligers klaar om samen met de eigenaar het mankement te verhelpen. De vrijwillige vakmensen van het Repair Café weten vaak raad. Mocht er een onderdeel ontbreken of kapot zijn, dan krijgt men een deskundig advies. Soms kan het onderdeel ergens besteld worden en kan men de volgende maand terugkomen om de reparatie alsnog uit te laten voeren. Ook is er de mogelijkheid dat men direct naar een winkel gaat in de buurt om het te vervangen onderdeel te kopen en kan de reparatie diezelfde middag uitgevoerd worden. Wie komt om iets te laten repareren, krijgt geen rekening, maar een gift is altijd welkom. Dat geld wordt gebruikt om zo nodig materiaal zoals als gereedschap aan te schaffen. Het Repair Café Winterswijk is op zoek naar nieuwe technische medewerkers en naar naaisters. Zij kunnen zich aanmelden in het Repair Café bij Kringloopcentrum Aktief.


Themabijeenkomst: Een afscheid dat past bij het leven dat geleefd is

WINTERSWIJK - Op dinsdag 13 maart houdt 50-plusvereniging WentersPlus een voorlichtingsavond met als thema: 'Een afscheid dat past bij het leven dat geleefd is'. Deze avond wordt verzorgd door uitvaartbegeleidster Esther Huntink. Kosten voor deze lezing zijn: 2,50 euro, zowel voor leden als voor niet-leden. Dit is inclusief een kop koffie of thee en in de pauze een drankje. De bijeenkomst is in Grand Café van de (oude VredenseHof) Vredenseweg 81-2 in Winterswijk. Aanvang 19.30 uur. (zaal open om 19.00 uur). Ieder mens is bijzonder vanaf zijn geboorte tot en met het moment van overlijden. Ook de laatste dagen van het samenzijn moeten bijzondere momenten zijn. Hoe verdrietig het overlijden van een dierbare ook is, laat het afscheid goed zijn. Gemengde gevoelens, verdriet, ongeloof, maar ook zorg en aandacht voor de uitvaart; in een korte tijd moet er veel besloten en geregeld worden. Het nemen van voldoende tijd om afscheid te nemen is erg belangrijk. Veel mensen vinden het lastig om hun uitvaart te bespreken en op papier te zetten. Misschien is het verstandig om hier eens over de wensen na te denken.


G.Siebelink Tel: 0543-530 889, secretariaat@wentersplus.com


Informatie-avond vierdaagse

WINTERSWIJK - In de week van 11 tot en met 15 juni wordt in Winterswijk alweer de 69ste avond-4-daagse gehouden. Op maandagavond 12 maart wordt er voor de deelnemende groepen een korte informatie-avond gehouden om informatie te verschaffen over de wijze van inschrijven, starten, begeleiden, verkeersveiligheid enzovoorts. Deze bijeenkomst vindt plaats in de kantine van Fc Winterswijk aan de Jaspersweg en begint om 19.30 uur. Ook is de organisatie nog op zoek naar verkeersregelaars, die 1, 2 of zelfs 4 avonden vanaf ongeveer 18.00 uur tot 21.00 uur beschikbaar zijn. Ook belangstellenden hiervoor zijn welkom op 12 maart, maar kunnen zich ook aanmelden via avond4daagse@fcwinterswijk.nl