Stijn naar WK

WINTERSWIJK - Stijn Dreijer (6) mag in juni meedoen aan het WK in Azerbeidzjan.

Vervolg voorpagina

Veel wedstrijden
In de wereld van het fietscrossen zijn er veel soorten wedstrijden. Waarbij in Nederland twee organisaties de belangrijkste wedstrijden opzetten. Zo zit Stijn bij de Nederlands Fietscross Federatie, waarvoor hij voornamelijk provinciale en regionale wedstrijden rijdt. Ook rijdt Stijn wedstrijden via de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), waarbij hij ook het buitenland opzoekt. Vader Wouter vertelt: "Met de topcompetitie gaan we naar Heusden-Zolder in België en Ahnatal in Duitsland. Voor Stijn is dat erg leuk, het is daar net wat groter opgezet en hij ontdekt nieuwe crossbanen."
Tijdens afdelingskampioenschappen van de KNWU in Haaksbergen fietste Stijn vorig jaar genoeg punten bij elkaar om zich te kwalificeren voor het WK fietscross van 2018 in Azerbeidzjan. Hij behoort tot de beste 16 van Nederland in de leeftijdsklasse 6 en 7 jaar.

Droom waarmaken
Dat WK staat gepland van 5 tot en met 9 juni 2018. In Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Stijn hoopt daar definitief naar toe te mogen, maar om die droom te verwezenlijken is de steun van donateurs nodig. "Het zou mooi zijn om dit samen met hem mee te maken zodat hij kan laten zien wat hij kan", vertelt moeder Wilma. Stijn kijkt zelf ook erg uit naar het WK. "Ik wil wereldkampioen worden! Ik weet dat ik dan snel moet fietsen, maar dat vind ik ook leuk om te doen. Als het niet lukt wil ik gewoon Nederlands kampioen worden, hoor!", aldus een zelfverzekerde Stijn. Tot nu toe kan Stijn al op een hoop steun rekenen, van onder andere: BMX Shop Apeldoorn, Floran Tuinen, Adéso Montage en het ICT-bedrijf Kean-IT. Nieuwe sponsoren zijn altijd welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de ouders van Stijn via: stijndreijersbmx@ziggo.nl. Op de Facebook-pagina 'Stijn Dreijers BMX' is de voortgang van Stijn te volgen en worden er regelmatig updates geplaatst over zijn wedstrijden.


Acro trio van Penta plaats zich voor NK

WINTERSWIJK - Op zaterdag 17 februari vertrok Penta Winterswijk met een acrogym trio, onder leiding van Hans Neerhof, naar de derde plaatsingswedstrijd C/D niveau in Genemuiden. Het trio bestaande uit Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc komen uit in de categorie C senior. Als eerste mochten de dames met hun tempo oefening aan de slag. Hier lieten zij een nette oefening, zonder grote fouten zien, dit leidde tot 22,840 punten. Tijdens de 2,5 minuut durende balansoefening werd duidelijk dat alle elementen stabiel werden uitgevoerd. Dit werd dan ook beoordeeld met een score van 22,400. Helaas een groot verschil met de vorige wedstrijd. Het trio is deze wedstrijd op een elfde plaats geëindigd, met een puntentotaal van 45,240. Mede door de vorige plaatsingswedstrijd hebben de dames zich als vijfde geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 7 april in Hellendoorn.