Skopein Wivoc pakt een punt tegen de nummer twee. Foto: PR Wivoc
Skopein Wivoc pakt een punt tegen de nummer twee. Foto: PR Wivoc Foto:

Opnieuw nederlaag voor zaalvoetballers Gonemo

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Ditmaal was SK Turkuaz uit Deventer met 7-2 te sterk.

De uitslag doet vermoeden dat Gonemo niets in te brengen had, echter het tegenovergestelde is waar. De Winterswijkse thuisformatie kende een bliksemstart en stond na tien minuten op een riante 2-0 voorsprong door doelpunten van Adem Sahin en Saïdjah Johannis. Zes minuten voor rust realiseerde Turkuaz de aansluitingstreffer. Er leek op dat moment niets aan de hand, maar de Deventerse gelijkmaker zorgde voor onrust. Het werd namelijk van kwaad tot erger, want nog voor de pauze namen de gasten de leiding, 2-3. In het tweede bedrijf moest Gonemo-doelman Gino Kothuis tot viermaal toe de gang naar het net maken. Er waren voor de gastheren voldoende scoringsmogelijkheden om in de wedstrijd te blijven. Het vizier stond helaas niet op scherp en voor Gonemo eindigde het duel in mineur, 2-7.

Skopein Wivoc dames 1 pakt punt tegen Isivol

WINERSWIJK - Zaterdag 17 februari speelden de volleyballers van Skopein Wivoc D1 thuis tegen Isivol uit Isidorishoeve. Zij staan op de tweede plek in de ranglijst en Skopein Wivoc staat 8e. De dames uit Winterswijk hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Er werd erg enthousiast begonnen aan de wedstrijd. De pass werd goed gebracht waardoor de spelverdeelster alle aanvalsters goed kon bedienen. En werd naar hartelust gescoord! Het ging in eerste instantie gelijk op, maar Skopein Wivoc D1 liep uit tot 20-16. Daarna kwam Isivol D1 meer in de wedstrijd. Helaas kon Skopein Wivoc D1 de set niet verzilveren. 25-27. Er was goed gespeeld in de eerste set, maar er zat meer in. De tweede set was een kopie van de eerste set, alleen werd deze set ruim door de Winterswijkse dames gewonnen met 25-18.
De derde set werd Milou van Dam gewisseld. Zij gaf zich niet fit te voelen. Lieke Beusink ging op de plek van Milou spelen. Mirthe van Londen kwam deze set ook in het veld. Deze set werd verloren met 25-17. De vierde set begon Milou aan de kant, maar gaf aan toch weer ingezet te kunnen worden. Het nadeel was dat ze wel op een andere positie kwam te staan. Dit gaf uiteindelijk wat onrust bij Skopein Wivoc D1. Deze set werd nipt verloren met 22-25. Er is een goede wedstrijd gespeeld, echter was men er achteraf van overtuigd dat er meer ingezeten had. De dames van Wilhelm de Ruiter hebben nu drie weken rust, dus gaan ze volop aan de bak tijdens de trainingen! Deze week was Sophie Sloot de 'topper van de week'.

Prijzen WR&PC leden

WINTERSWIJK - Leden van de WR&PC hebben hun talent weer laten gelden op diverse concoursen. Vorige week reed Anouk Siebelink een dressuurwedstrijd met Gillmore in Westervoort. Ze kwamen uit in de klasse L1 en wisten hier 180 punten en daarmee een tweede prijs te behalen. Dit weekend werden er in meerder plaatsen concoursen gereden. Zo ging Chelsea Hogeslag met Belle naar Vragender om daar een L2 proef te rijden in de dressuur. Ze behaalden een derde en vierde prijs met 201,5 en 194 punten. Maaike Klomps ging naar een koudbloeden wedstrijd in Haaksbergen met haar Haflinger Haaijke van de Bekenpieper. Ze kwamen uit in de klasse M2 en behaalden 182,5 punten; goed voor een tweede prijs. Marly Aarnink ging naar dezelfde wedstrijd met haar Fries Baco. Zij behaalden 189,5 punten en een tweede prijs in de klasse B. Jolien Kuenen ging naar een SGW die binnen georganiseerd werd in Ambt-Delden. Samen met Aronada reed ze een keurige, foutloze ronde in een B-parcours en dat was goed voor een vierde prijs. Franne Wolterink en Marek Egbers vervoerden hun pony's naar Gendringen voor een dressuurwedstrijd. Franne reed met Dino Gomell twee prachtinge rondjes in de klasse B en dat leverde het duo twee eerste prijzen op met 199 en 195,5 punten. Marek kwam uit in de klasse M1/M2 met Farytales Quinevere en behaalde twee tweede prijzen met 195 en 188,5 punten.