What the Frnk in het Bolwerk. Foto: PR
What the Frnk in het Bolwerk. Foto: PR Foto:

What the Frnk zaterdag 24 februari in café 't Bolwerk

WINTERSWIJK - What the Frnk is een 4-koppige Rock band met voornamelijk Americana invloeden. De band speelt op geheel eigen wijze nummers van Mayer, ZZtop, Jimi Hendrix en Mick Jagger. Ook filmmuziek wordt door deze band omgezet tot songs met een eigen sound en eigen invloeden. Slide gitaar en de Hammond orgel spelen hierbij de karakteristieke rol. De band speelt 24 februari vanaf 21.30 uur in café het Bolwerk. Entree vrij.

De band is geformeerd rondom frontman Frank Schurgers, die de gitaar en zang voor zijn rekening neemt. Orgel en piano wordt gespeeld door Guus van Lankveld, drums door Jos Roosen en basgitaar door Twan van Hoof.

De history van deze muzikanten gaat ver terug. Zo speelde drie bandleden van What de FRNK vroeger in de bekende band Robin Who..? Andere bands waarvan men deze muzikanten van zou kunnen herkennen zijn onder andere: Eagles tribute Band, Blues brothers tribute, Dreadlock Pussy, RockSoc.
Op de agenda voor het Bolwerk staat verder op 24 maart: Buckshot, met een Queen tribute.


Remix in de Zonnebrinkkerk

WINTERSWIJK - In de Zonnebrinkkerk in Winterswijk is op zondagmiddag 25 februari een bijzonder concert: Remix. Alle kerkmuziekgeledingen van de Protestantse Gemeente Winterswijk verzorgen dan gezamenlijk een concert. Vanaf 14.30 uur start de inloop met koffie, thee en een muzikale proeverij. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De PGW-band, de Jacobscantorij en de Zonnebrinkcantorij presenteren zich los van elkaar, maar ook in diverse combinaties. Ook organist Wim Ruessink en een formatie van vereniging Jazzewind werken mee aan het concert. Doel van het concert is de nieuwe digitale geluidsinstallatie, waar de PGW-band gebruik van maakt, te presenteren en in gebruik te nemen. Het publiek wordt getrakteerd op een feestelijke mix van geluid, stijlen en muzikanten tijdens Remix.


De Zonnebrinkkerk. Foto: Cees de With