Liza Aarnink en groom-ponyeigenaar Arjan Stronks op de Indoor Jeugdmarathon in Vragender in december '17. Foto: Gerben Olthof Driving Images
Liza Aarnink en groom-ponyeigenaar Arjan Stronks op de Indoor Jeugdmarathon in Vragender in december '17. Foto: Gerben Olthof Driving Images Foto:

Liza Aarnink plaatst zich voor finale jeugdmarathon op Paard & Koets

WINTERSWIJK - Voorafgaande aan de Strijd der Districten, vond zaterdag 3 februari in Manege Luxool in Nijkerk de jeugdmarathon plaats. De vijftienjarige Liza Aarnink veroverde hier een derde plaats en een startbewijs voor de jeugdmarathon op Paard & Koets in Kronenberg van 20 tot en met 22 april.

Liza Aarnink mende in Nijkerk met de Welshpony's Oscar en Hendry van Arjan Stronks en Patricia Elsinghorst. Dit is voor haar een gelegenheidsspan, want normaal ment ze met de pony's van haar 'buurman' Daniël Stronks. Liza rijdt die pony's ook onder het zadel.

Oscar en Hendry
"Op de indoormarathon in Vragender in december vorig jaar mocht ik voor het eerst onverwachts met Oscar en Hendry mennen, omdat ik toen niet met de andere twee van start kon. Toen werd ook duidelijk dat ik met Oscar en Hendry de selectie van Paard & Koets in Nijkerk mocht starten en vanaf die tijd hebben we ze zo elke week getraind. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, omdat ik de pony's nog niet zo goed ken en zij mij niet", vertelt Liza enthousiast.

Bij beste vijftien
Liza Aarnink plaatste zich bij de beste vijftien die in de finale op Paard & Koets van start mogen. Paard & Koets is een driedaags evenement met een grote beurs, clinics en shows en wedstrijden, zoals de jeugdmarathon. Het evenement wordt voor het eerst in Equestrian Centre de Peelbergen gehouden. Op de terreinen rondom het centrum, Grandorse genaamd, vindt gelijktijdig een internationale outdoor menwedstrijd plaats.


Druk wedstrijdweekend voor turnsters Penta Winterswijk

WINTERSWIJK - Dit weekend turnde de 4e divisie hun tweede plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Donna Meekes, Elin Teunissen en Bente Rensen openden de wedstrijd in baan 1. Donna wist ondanks een flinke griep van de afgelopen twee weken een stabiele wedstrijd te turnen, hiermee eindigde ze op een tweede plaats. Elin turnde in dezelfde categorie een hele nette wedstrijd, net als de vorige keer resulteerde dit in een knappe vierde plek. Bij de pupillen1 was Bente de vorige wedstrijd geblesseerd uitgevallen en kon zich deze wedstrijd geen foutjes permitteren. Ze liet ziet dat ze goed onder druk kon presteren en mocht vervolgens de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de andere baan turnden de junioren. De meiden begonnen goed op sprong, waar zelfs 1 sprong van Lena gewaardeerd werd met een 12.100. Ook op brug turnden de meiden nette oefeningen. Op balk kon helaas niet iedereen deze lijn voortzetten, maar op vloer maakten ze dit weer goed. Jullie Ebbers eindigde deze wedstrijd op een zevende plaats, Zoë Holdampf werd achtste, Esmay Onnink negende, Ilja Dreeyers tiende, Lena ten Damme zeventiende en Tess van Nijkerken eindigde vandaag op een 23ste plek. Lana Dondergoor kon helaas niet deelnemen vanwege de griep.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan de senioren. Maud Schut kon helaas niet deelnemen wegens een elleboogblessure. Jikke te Winkel en Lotte Vaartjes turnden allebei een prima wedstrijd, maar ook zij moesten de balk vroegtijdig verlagen. Ondanks deze vallen eindigde Jikke net als de vorige wedstrijd op een eerste plek en werd Lotte derde.

In de andere baan turnden de pupillen2, jeugd1 en jeugd2 meiden. Feline Prinsen en Dionne Konings turnden beide een top wedstrijd. Voor hen was het zilver en goud in zicht maar helaas hebben zij beide bij het toestel balk, onterecht, een neutrale aftrek van twee punten gekregen. Jammer genoeg verander je daar niks aan en moesten zij vandaag genoegen nemen met de vierde en vijfde plek. Romyn Memelink turnde vandaag naar haar kunnen en eindigde hiermee op de zevende plaats.

Noor ten Dolle, Lavendel Bentsink, Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink, Anna Everding en Ruth Westrum turnden in de categorie jeugd2. Noor liet ondanks haar rugblessure hele goede oefeningen zien, met maar een minimaal verschil van één tiende eindigde zij net naast het podium als vierde. Lavendel werd net hier achter vijfde. Een gedeelde zesde plaats was er dit weekend voor Ilse en Jonna. Anna en Ruth lieten helaas te veel punten liggen op balk om bovenin mee te draaien, zij vonden zichzelf in de einduitslag terug op plaats 8 en 9.

Daarnaast werd dit weekend de eerste kwalificatiewedstrijd 1e divisie geturnd. Rachel Nijbroek mocht afreizen naar Hoofddorp om daar te turnen. Op sprong liet ze een huizenhoge tsukahara gestrekt zien, beloond met het hoogste cijfer, 13.1! Rachel turnde de vierkamp helemaal netjes en mocht op het podium plaatsnemen en wel op de derde plek.


Skopein Wivoc Dames 1 snoept punt af van nummer twee

WINTERSWIJK - Wederom moest Skopein Wivoc D1 op een vrijdagavond een uitwedstrijd spelen. Deze keer mochten de dames aantreden tegen Isivol uit St. Isidorushoeve. Dat leverde een punt op voor Wivoc; de eindstand werd 3-1.

De eerste set begonnen de dames van trainer Wilhelm de Ruiter erg sterk. Met prima services, mooie passes en fantastische aanvallen speelden zij deze set uit. Plezier in het veld en aan de kant. Dat was genieten! Er werd weer gevolleybald zoals de dames van Skopein Wivoc dat kunnen. 21-25.

In het begin van de tweede set, stond Skopein Wivoc D1 iets op achterstand. Dit kwam mede door wat geluksballetjes van Isivol. Geen echte fouten aan de kant van Skopein Wivoc. Halverwege de tweede set, kreeg Isivol te maken met een blessure, waardoor het spel een tijdje stil kwam te liggen. Skopein Wivoc D1 had gehoopt hier wat voordeel uit te kunnen halen, maar niks bleek minder waar. Isivol speelde vrijuit verder. Skopein Wivoc maakte meer fouten. Eindstand tweede set: 25-12.

De derde set begon weer iets op de eerste set te lijken. Een achterstand werd goed weggewerkt. Helaas konden ze het richting de 20 punten niet meer afmaken en verloren de dames uit Winterswijk met 25-19. De vierde set wilde Skopein Wivoc heel graag winnen, om er een vijfde set uit te slepen. Er waren naast prachtige rallys en snoeiharde aanvallen, ook wat slordige foutjes en wat pechmomentjes. De set werd verloren met 25-17. Eindstand Isivol D1 - Skopein Wivoc D1: 3-1

Zaterdag 10 februari speelt Skopein Wivoc D1 een thuiswedstrijd om 17 uur in de Sport- en turnhal Winterswijk.

Overige uitslagen
Heva VCV MB 3-Skopein Wivoc MB 2 3-1
Seesing Personeel Orion HS 5-Skopein Wivoc HS 2 4-0
Skopein Wivoc DS 5-Kerkemeijer Gemini DS 6 3-1