De Slingetaler houden weer een 'Abend der Volksmusik'. Foto: PR
De Slingetaler houden weer een 'Abend der Volksmusik'. Foto: PR Foto:

Tiende editie Abend der Volksmusik

WINTERSWIJK - Liefhebbers van Egerländer- en Böhmische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 3 maart terecht op 'Ein Abend der Volksmusik' in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten.

Een succesvol nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden. Die Slingetaler presenteren dit evenement al weer voor het tiende jaar. De negen voorgaande edities waren allemaal zeer succesvol met altijd een uitverkochte zaal.

Die Slingetaler
Het orkest bestaat elf jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en daar buiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, Achterhoekse liedjes, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, af en toe voorzien van een 'Alpenländisch sausje', waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt. Mede door de inzet van de twee technici voor licht en geluid een succesformule.

Hilgelander Musikanten
Evenals voorgaande jaren is er weer een gastorkest uitgenodigd. Deze keer is keuze gevallen op De Hilgeländer Musikanten uit Meddo onder leiding van André van Huizen.
Een deel van het succes zit in de formule: publiek aan lange tafels en aan beide uiteinden van de zaal een podium. Hierdoor kunnen de twee orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden. Met deze zaalindeling is er voor iedereen die een kaartje koopt een zitplaats beschikbaar.
De avond, op zaterdag 3 maart, begint om klokslag 19.30 uur en zal rond middernacht worden afgesloten.
De entree bedraagt negen euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kapsalon Wiggers in Kotten en bij Han Kolkman Fotografie in Winterswijk. Ook zijn kaarten te bestellen via de website.


www.slingetaler.nl