Els en Annelies in actie. Foto: PR
Els en Annelies in actie. Foto: PR Foto:

't Pluumke '67 4: twee wedstrijden in een week harde dobber

WINTERSWIJK - Had het vierde team in de thuiswedstrijd, op woensdag, tegen Thuve 5 gehoopt op een kleine winst, uiteindelijk werd het een verdiende 4 - 4, na een aantal zwaarbevochten partijen. Voor de uitwedstrijd op vrijdag tegen Phido 4, met afstand eerste in de poule en inmiddels kampioen, waren de verwachtingen minder hoog gespannen.

In de eerste herenenkel heeft Rudi Joling het lastig, hij blijft in eerste instantie goed bij, maat ziet de partij in twee games naar de heer van Phido gaan, 21-16, 21-12.
Harry Prinsen heeft in de tweede herenenkel wat opstartproblemen en de heer van Phido loopt snel uit. In de loop van de game krijgt Harry iets meer grip op het spel, hij bereikt de dubbele cijfers, maar verliest uiteindelijk met 21-14. In de tweede game pakt zijn tegenstander goed door en trekt de game en daarmee de partij met 21-9 naar zich toe.
Annelies Joling kent in de eerste damesenkel een wat stroef begin en komt snel op achterstand. Zoals we van Annelies gewend zijn, weet ze zich te herpakken tot uiteindelijk 19-19. Een wat ongelukkige netbal op dit cruciale moment in de wedstrijd, zorgt voor winst voor de Doetinchemse dame met 21-19. In de tweede game weet deze goed door te pakken en met 21-9 ziet Annelies de partij verloren gaan.
Els Prinsen treft het ook niet met de tegenstander. Ondanks enkele lange rally's (onder het motto: "Ze krijgt het niet cadeau...") wordt de partij verloren met 21-9, 21-8.
Phido 4 leidt na de enkelpartijen met 4-0.
Rudi en Harry, een wat minder ingespeeld koppel, beginnen stroef aan de herendubbel, komen snel op achterstand en verliezen de eerste game met 21-11. In de tweede game lijken de heren van Phido wat minder geconcentreerd te zijn. Rudi en Harry weten daarvan te profiteren en komen zelfs op voorsprong tot de stand van 14-15. De heren van Phido stellen orde op zaken en winnen de game en daarmee de partij met 21-15.
De damesdubbel gaat redelijk gelijk op en laat goed spel zien. Door tactisch spel en vooral goede plaatsing winnen de dames van Phido met 21-16, 21-16.
Resten nog de beide gemengd dubbels.
Rudi en Annelies komen in de eerste gemengd dubbel te kort en verliezen de partij met 21-14, 21-16.
In de tweede gemengd dubbel van Harry en Els, gaat het in de eerste game lang gelijk op. Verrassend genoeg, gaat de winst uiteindelijk met 18-21 naar de Winterswijkers. De toon is gezet, de tegenstanders zijn enigszins vertwijfeld, en met 13-21 gaat ook de tweede game en daarmee de partij naar 't Pluumke.
Eindstand dus 7-1, de familie Prinsen goed voor een punt.