Een zelfportret maken. Foto: PR
Een zelfportret maken. Foto: PR Foto:

Cateringbedrijf Clan Destino opent de deuren

WINTERSWIJK - Bianca Penazzo (voorheen Bianca Thuiskok) opent op 10 februari officieel de deuren van haar cateringbedrijf Clan Destino aan de Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk.

Clan Destino is de handelsnaam van het cateringbedrijf van de van origine Italiaanse Bianca Penazzo, die ondertussen al jaren in Winterswijk woont en werkt. Bianca laat een ieder graag genieten van de originele Italiaanse keuken, waarbij sfeer en smaak hand in hand gaan. Clan Destino staat voor een veelzijdige Italiaanse keuken, tradioneel maar juist ook modern, waarbij ook vegetarische of veganistische mogelijkheden zijn. Bianca werkte eerder onder de naam Bianca Thuiskok waarbij veelal vanuit huis werd gewerkt. Tegenwoordig pakt ze het groter aan en runt ze haar keuken vanuit een nieuwe werkplek aan de Laan van Hilbelink.
Bianca Penazzo vertelt: "Vanaf deze locatie kan ik veel professioneler werken, waardoor ik mijn veelzijdigheid veel beter kan benutten. De Italiaanse keuken heeft zoveel facetten! Ik word vaak gevraagd om thuis bij mensen te koken of voor de hapjes of de catering te zorgen. Dat vind ik bijzonder leuk om te doen, maar vanaf nu kan ik bijvoorbeeld ook kookworkshops geven en catering voor grote(re) groepen of bedrijven aanbieden. Alles wat we met onze klant besproken hebben, regelen we van A tot Z. Zo kunnen we het totale traject aanbieden en onze klant ontzorgen."

Alles wordt bereid volgens recepten uit de authentieke Italiaanse keuken, waarbij natuurlijk alleen verse producten worden gebruikt, en ingrediënten van Italiaanse afkomst. Bianca heeft een rijke culinaire ervaring. Haar oma, moeder en zijzelf hebben in Italië een restaurant gerund. De Italiaanse keuken is haar dus met de paplepel ingegoten. Zij stamt niet alleen uit een lange lijn van de Italiaanse kookcultuur, maar ook het bereiden van Italiaanse producten is haar niet vreemd. Haar familie bezat een wijngaard, dieren en een moestuin. Omdat Bianca uit de omgeving van Venetië en Chiogga stamt, is koken met allerlei soorten vis en schelpdieren haar niet vreemd. Kortom, zij kent de keuken en producten als geen ander.

Verder vertelt Bianca: "Ik ben van mening dat de wereld meer moet genieten en tot elkaar moet komen. In mijn ogen is samen eten een van de beste manieren om dat te doen. Aan tafel zijn we gelijk. We zijn dan eters en genieters. We laten de wereld even achter ons, delen verhalen over eten, reizen, ervaringen en het leven zelf, alles verzacht door het eten, het drinken en elkaar. Als het eten is gedaan, de tafel afgeruimd en de gasten huiswaarts gaan, dan blijft de herinnering aan het samen eten, de gerechten, de wijn en het gezelschap. Dan is het voor mij goed."

"Clan Destino neemt u graag mee op een culinaire reis door Italië: ontdek en geniet van de Italiaanse keuken van het noorden van Italië tot in de 'hak van de laars': verse ingrediënten, het bouwen en ontwikkelen van smaak, het ruiken en proeven en vooral genieten! Zo is het mogelijk om samen met Bianca een eigen menu samen te stellen, van eenvoudig tafelen tot een geheel verzorgd diner. Maar Clan Destino is ook het adres voor Italiaans koken op locatie, voor kleine en grote groepen, van diner of buffet tot fingerfood", aldus Bianca. Voor de liefhebbers van zoet biedt de Italiaanse keuken een scala aan (mini) gebak, taart of ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs. Bianca is naast kok een vaardige patissier en wordt geroemd om haar tiramisu.
Clan Destino is ook het adres voor typisch Italiaanse producten, om ook in uw eigen 'cucina' culinaire Italiaanse hoogstandjes te maken. Clan Destino is te vinden aan de Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk.


www.clan-destino.nl


Creatieve kunstenaars op obs Kotten

KOTTEN - Iedere vrijdagmiddag is het doemiddag op obs Kotten. Dat betekent vier weken lang samen bezig zijn op verschillende creatieve gebieden. De activiteiten worden afgestemd op het kernconcept waaraan op dat moment wordt gewerkt.

Zo zijn er middagen waarop er getimmerd / gezaagd wordt en daardoor ontstaan de mooiste dingen zoals een boomtafel of een eigen leeslampje. Ook komen borduren, fotografie, schilderen, muziek maken, toneel en knopen aan bod. Vorig jaar is obs Kotten ook een moestuin begonnen. Na een tijdje heeft een groepje kinderen hapjes gemaakt met dingen uit de eigen moestuin, en dat was smullen.
Doordat de ouderbetrokkenheid groot is op school Kotten zijn er veel ouders die willen helpen op deze middagen. En dat geldt ook voor opa's en oma's. Het is inmiddels zo'n succes dat de kinderen er echt naar uit kijken. Iedereen vindt het leuk om naast het reken- en taalwerk het creatieve brein te stimuleren.
Iedereen die het leuk vindt om eens rond te kijken op obs Kotten, kan terecht op dinsdag 6 februari. Dan is er een open dag en kan iedereen binnen lopen om sfeer te proeven en meer te horen over het Unit-onderwijs en de mogelijkheden van vervoer van en naar school. Obs Kotten is te vinden aan de Meester Meinenweg 14 in Kotten, telefonisch bereikbaar op tel. 0543-563532.