Handbaluitslagen HCW

WINTERSWIJK - De handballers van HCW behaalden de volgende resultaten.

De HCW E-Jeugd vertrok na wat consternatie over de shirtjestas met enige vertraging richting Lichtenvoorde. Gelukkig waren ze nog ruim op tijd, met dank aan Maarten. Het ging in het begin goed gelijk op met mooie doelpunten, waaronder die van Mare. De tegenstander was echter net een tikkeltje sterker. Er werd vaak genoeg op doel gegooid maar door de gretigheid was de focus er niet helemaal meer. Eindstand 15-10 voor Erix.
HCW C-Jongens speelde een leuke wedstrijd. "We hebben goed samen gespeeld en we hebben met 16-11 gewonnen. Er hebben meerdere jongens van ons team gescoord en de keeper heeft veel ballen tegengehouden kortom het was een prima wedstrijd", zo schrijft het team.
De HCW C-meiden van moesten zondag vroeg op want ze moesten om 9:00 vertrekken naar Lichtenvoorde. De helft van het team was de afgelopen week ziek geweest maar ze begonnen met een goeie warming-up. De eerste helft begon moeizaam maar ging daarna al een stuk beter. Het scoren was moeilijker en er werd veel misgegooid. De ruststand was 9-11 in het voordeel van HCW. De tweede helft begon al iets beter maar weer ging het scoren moeizaam. De eindstand was 15-16 voor HCW.
De HCW Dames 2 speelde uit tegen Erix DS2 en verloor met 18-9.
De HCW Heren 1 speelde thuis tegen Cabezota en won met 28-13.


Tessa Delger vierde van Gelderland

WINTERSWIJK - Zaterdag 27 januari werden de Gelderse Kampioenschappen pony's dressuur verreden. De WR&PC was goed vertegenwoordigd.

Marly Aarnink en Franne Wolterink startten beide in de B dressuur cat. DE. Marly reed samen met de pony Redbull v/d Binnenvelder 64.17% bij elkaar. Franne reed met de pony Dino Gomell 62.42% bij elkaar.
Thirsa Oonk had vandaag Amigo gezadeld voor een proef in de M1 dressuur cat. AB. Deze combinatie reed naar 61.67%.
Tessa Delger had een drukke dag. Eerst mocht ze met Poppings Annabell starten in de L1 dressuur cat. DE. Daarmee reed ze naar 61.83%. Later op de dag mocht ze ook nog met haar andere pony Cindi starten in de M1 dressuur cat. DE. Deze proef ging erg fijn wat resulteerde in een vierde plaats met 65%. Hiermee stelde ze een startplek veilig voor de Hippiade.
Marek Egbers en Anne Berg mochten ook starten in de M1 dressuur cat. DE. Marek reed samen met Fairytales Quinevere naar 61.83% en Anne reed samen met Sylvester naar 56.17%.
Melissa Valken reed op 27 januari naar manege de Boleemhoeve in Zevenaar. Hier werd een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Zij zadelde Felony op voor twee proeven in het Z1 en scoorde hiermee 223,5 en 216,5 punten, goed voor twee keer de eerste prijs.


Harlekijn speelt Shrek de Musical

WINTERSWIJK - Op 17 en 18 maart staat het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn niet twee, maar drie keer op de planken met het komische en avontuurlijke 'Shrek de Musical'. Vanwege de grote belangstelling is besloten om - naast de geplande voorstellingen van 17 en 18 maart - op zaterdagmiddag 17 maart een extra voorstelling te spelen.

In 'Shrek de Musical' komt een wervelwind aan sprookjesfiguren en komische situaties voorbij. Bestuurslid Anne ten Dolle: "Shrek de Musical vertelt het verhaal van de lelijke Oger Shrek die als een kluizenaar zorgeloos in zijn moeras woont. Als zijn rust plotseling wordt verstoord doordat er allerlei sprookjesfiguren in zijn moeras opduiken, wordt hij boos en gaat hij verhaal halen bij Lord Farquaad: een kleine, gemene, opschepperige prins die de sprookjesfiguren heeft verbannen uit zijn thuishaven Duloc.

Daar aangekomen lukt het Shrek om een deal te sluiten met Farquaad. Hij krijgt zijn moeras terug, mits hij de prins helpt aan een prinses om mee te trouwen, en wel prinses Fiona. Zij zit echter opgesloten in een toren, bewaakt door een enorme draak. Samen met zijn nieuwe vriend Ezel gaat Shrek op pad om haar te bevrijden. Een stormachtig avontuur met gevechten voor ware liefdes en waar schijn bedriegt als het gaat om innerlijk en uiterlijk."

Talent en enthousiasme
Harlekijn is het jongere zusje van het Winterswijks Muziek Theater. Anne te Dolle: "In de afgelopen tien jaar hebben wij al een flink aantal bekende musicals opgevoerd zoals Junglebook, De Sneeuwkoningin en Hairspray. Wij repeteren iedere week onder leiding van Dennis Weelink (muzikaal leider), Daphne van Ommen (regie) en Christina Smit (choreografie). Wij hebben zo'n 40 jeugdleden. Deze komen overigens niet alleen uit Winterswijk, maar ook uit omliggende plaatsen. Zo worden de rollen van de Ogers Shrek en Fiona achtereenvolgens gespeeld door Luuk Sarlemijn en Sophie de Goede uit Aalten en de rol van Lord Farquaad wordt gespeeld door Mick Zijdel uit Groenlo. De overige hoofdrollen worden gespeeld door Joyce Willink (prinses Fiona) en Nick de Vries (Ezel), beiden uit Winterswijk."

Kaartverkoop
Op zaterdag 17 maart is er een matineevoorstelling om 15.00 uur en een voorstelling om 20.00 uur. Op zondag 18 maart is er een matineevoorstelling om 14.30 uur. Kaarten zijn voor zestien euro te koop via Theater De Storm, www.theaterdestorm.nl