Filiz en Lynn. Foto: PR Penta Winterswijk
Filiz en Lynn. Foto: PR Penta Winterswijk Foto:

Mooie resultaten voor Penta Winterswijk

WINTERSWIJK - Penta Winterswijk presteerde goed in de turnwedstrijd in de thuishaven: de Sport- en turnhal.

De eerste wedstrijd ronde was voor Lara en Imke. Deze twee instappers deden het uitstekend met als resultaat dat Imke op een keurige dertiende plek terecht kwam en Lara voor de derde keer op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

In de tweede ronde turnden pupil 1 Shania en pupillen 2 Lot, Dani en Frederieke. Shania ging als een speer. Lot, Frederieke en Dani turnden in de andere baan hun wedstrijd. Jammer genoeg lieten ze alle drie wat steekjes vallen op de balk, turnden verder een prima vierkamp. Shania is in de einduitslag heel mooi tweede geworden. Lot werd zevende, Frederieke twaalfde en Dani kwam op een vijftiende plaats terecht.

De jeugd 2 dames, Sophie, Diede, Maud, Mette, Neve, Nouk, en de jeugd E turnsters, Filiz, Lynn en Kyra, mochten in de derde ronde aan de slag. Sophie liet jammer genoeg een wat mindere brugoefening zien wat haar het nodige kostte. Zij is uiteindelijk op een gedeelde elfde plek gekomen, de andere dames zaten daar boven. Diede werd achtste, Maud zevende, Mette vierde plek, Neve bemachtigde een tweede plaats en last but not least liet Nouk ook gisteren zien dat ze echt de beste is in haar categorie en eindigde voor de derde maal op een mooie en verdiende eerste plaats!

In de andere baan waren Kyra, Filiz en Lynn in de weer. Ook deze dames hebben prachtig turnen laten zien. Kyra is achtste geworden, Filiz kwam op een hele mooie tweede plaats en Lynn, die vocht voor een plaats in de volgende ronde, liet zien dat ze het wel degelijk kan en mocht op de eerste plek plaatsnemen.

Na dit turngeweld en mooie resultaten konden junioren Bo, Anne en Derlinde en senioren Ilse en Estelle proberen hier overheen te gaan. Het moet gezegd ook zij turnden prima wedstrijden. Bij de junioren was het zaak voor Anne en Derlinde om ook nu een goede wedstrijd neer te zetten en dat lukte. Anne is derde geworden en Derlinde overtrof haar eigen verwachtingen, na een lange periode van ziekte, en werd heel mooi tweede. Bo turnde een wat mindere vierkamp en dat wordt in dit deelnemersveld dan ook onmiddellijk afgestraft, het zit zo dicht op elkaar; zij is 28ste geworden.

Senioren Ilse, Estelle en Marije hebben het ook goed gedaan. Ilse turnde gisteren voor de eerste keer met succes haar onderzwaai halve draai in de brugoefening, en ging op alle toestellen prima door. Estelle had jammer genoeg een foutje op de brug, maar ook zij turnde, licht geblesseerd, verder naar behoren. Marije heeft zich ten opzichte van de vorige wedstrijd verbeterd en haalde een mooi cijfer op sprong. Voor Marije was dit helaas niet voldoende om door te stromen naar de districtsfinale. Janne kon helaas niet deelnemen wegens een blessure. Zij heeft de eerste twee voorrondes laten zien dat ze het kan en heeft zich hierdoor weten te plaatsen voor de districtsfinale. Ilse werd vierde , Estelle negende en Marije behaalde een 28ste plaats.

Deze prachtige resultaten hadden tot gevolg dat Lara, Shania, Lot, Frederieke, Lynn, Filiz, Kyra, Nouk, Neve, Mette, Maud, Diede, Derlinde, Anne, Estelle, Ilse en Janne allemaal geplaatst zijn voor de districtsfinale 3e divisie die in Doetinchem wordt gehouden.