Jan Elgershuizen vindt aansluiting bij subtop in damcompetitie

WINTERSWIJK - In de damcompetitie weet Jan Elgershuizen, na een start van drie punten uit vier wedstrijden, inmiddels aansluiting te vinden bij de subtop van de Winterswijkse damcompetitie. Wim Bennink sluit door een zege aan bij de middenmoot.

John van Laarhoven haalde tegen Jan Elgershuizen een dure damcombinatie uit, waarbij Jan ook een dam haalde.

Na het afnemen van de dam van Jan bleek de combinatie te duur te zijn geweest, want Jan had daarna zes schijven meer op het bord staan. John probeerde het nog wel door zijn dam veilig te stellen en op combinaties te spelen, maar Jan maakte geen fout meer (0-2).

Wim Bennink kwam tegen Wim Klaassen in het middenspel één schijf voor te staan, maar moest vanwege een dreigende doorbraak naar dam diep rekenen om de winst te halen. Uiteindelijk wist hij een mooie winnende variant te vinden (2-0).

BijHillen-cup
In de poulefase van de BijHillen-cup nam Frank ten Hagen het op tegen Gerwin Doornink. Na een lange rustige opbouwfase nam Frank langzaam het centrum in bezit en leek daarmee voordeel te hebben, maar kon de winst niet vinden.

Tijdens de tweede tijdnoodfase liep Gerwin echter alsnog in het mes door achter een schijf te lopen. Eerst een schijf offeren en dan achterlopen had een goede kans op remise gehad (2-0).
Erik Oonk en Augustin Saoudogo speelden twee oefenpartijen. De eerste wist Erik te winnen na al vroeg twee schijven voorsprong te behalen.

De tweede partij werd spannender met winstkansen voor Augustin, maar eindigde in gelijkspel.        

Tussenstand
De tussenstand in de damcompetitie is als volgt:
1. Erik ten Hagen 9-19, 2. Frank ten Hagen 9-14, 3. Theo Stoverinck 8-14, 4. Erik Oonk 10-12, 5. Kees Spruijt 7-11, 6. Wim Sonderen en Jan Elgershuizen 6-8, 8. John van Laarhoven 10-8, 9. Zeeg Jongkoen 7-7, 10. Wim Bennink 9-7, 11. Thomas Esselink 9-6, 12. Gerwin Doornink 10-6, 13. Wim Klaassen 9-3, 14. Augustin Saouadogo 9-0.