Vrijwilligers zetten zich in bij het verhuizen van spullen. Foto: PR
Vrijwilligers zetten zich in bij het verhuizen van spullen. Foto: PR Foto:

'WUh breiden uit'

WINTERSWIJK - Ook de afgelopen week hebben zich weer een aantal organisaties bij WUh gemeld, die hun werkzaamheden vanuit WUh gaan verrichten. Daarnaast zijn er een maatschappelijke organisaties die WUh als vergaderplek ontdekt hebben. Vergaderen kan men er op verschillende plekken. Er zijn meerdere vergader- en overlegplekken in het gebouw aanwezig.

Nu wijkcentrum Mondriaan sluit blijken daar ook veel materialen over te zijn. Materialen die men in WUh goed kan gebruiken. Donderdag werd er vrijwilligers druk verhuisd. WUh wordt op 22 februari 's middags om 16.30 uur geopend. Die dag is alleen voor genodigden. Vanaf 17.00 uur gaat een groep van dertig mensen aan de slag met het project 'Acht uur voor Winterswijk' waarbij zij gedurende acht uur hun netwerk, kennis en kunde inzetten voor Winterswijk. Op vrijdag 23 februari is er vanaf 16.00 uur een inloop voor iedereen.

Vrijwilligerspunt
Zo zoekt Anke te Selle namens Perron 8 activiteitenbegeleiders. Van de begeleiders wordt verwacht dat men de deelnemers op een positieve wijze ondersteund bij activiteiten. Anke is te bereiken onder telefoon nr. 0613072129 of perron8@delichtenvoorde.nl.
Voor vrijwilligers die af en toe de handen uit de mouwen willen steken heeft het Openluchttheater plek. Men zoekt naar mensen, jongeren en ouderen die tijdens de activiteiten thee, koffie, hapjes en drankjes vanachter een tafel in het openluchttheater willen serveren. Drie tot zes keer per jaar heeft men mensen nodig. Ineke van der Lans geeft graag achtergrondinformatie. Ineke is te bereiken onder tel. 0543-515363 of spvlans@hotmail.com.
De VASA heeft plaats voor mensen die goed om kunnen gaan met mensen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking. De activiteiten van de VASA vinden voornamelijk aan het begin van de avond plaats. Nel Lindner vertelt u graag meer over de al 50 jaar oude vereniging. Nel is te bereiken via tel. 0543523154 of secretariaatvasa@gmail.com.
Voor algemene informatie: tel. 0543-200026 of info@vpwinterswijk.nl.