Perron 8 nu ook in Winterswijk in WUh

WINTERSWIJK - Sinds begin dit jaar is Perron 8 elke maandag te vinden in het WUh in Winterswijk. Perron 8 is een onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde. Kwetsbare mensen uit de Achterhoek kunnen bij Perron 8 terecht met vragen op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Vrijetijdsbesteding is een belangrijk onderdeel in het leven van ieder mens. Het draagt bij aan kwaliteit van leven. Maar leuke vrijetijdsbesteding is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Perron 8 geeft iedereen de kans om mee te doen door activiteiten aan te bieden. Bijvoorbeeld uitstapjes naar een pretpark, museum of sportwedstrijd. Op deze manier biedt Perron 8 mensen de kans om talenten te ontwikkelen, iets te betekenen voor een ander of een netwerk op te bouwen. Zo worden ook praktische en sociale vaardigheden verder ontwikkeld. Perron 8 werkt vraaggericht en sluit zoveel mogelijk aan bij bestaande activiteiten en plaatselijke organisaties. Bijvoorbeeld werken bij de Zwarte Cross, Slag om Grolle of meedoen bij corso- of sportverenigingen.

Dankzij vrijwilligers
Perron 8 is een vrijwilligersorganisatie die wordt aangestuurd door enkele professionele krachten. Vrijwilligers leveren een hele belangrijke bijdrage aan het uitvoeren de verschillende activiteiten. Zij hebben een bijzondere rol bij het vervullen van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemers. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven. Door de inzet van vrijwilligers wordt de integratie van de deelnemers in de maatschappij positief beïnvloed.

Vrijwilligers gezocht
Voor enkele nieuwe projecten in Winterswijk is Perron 8 op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag bijdragen aan het levensgeluk van kwetsbare mensen. Het is belangrijk dat vrijwilligers doen waar hun hart ligt. Samen kijken we wat het best past. Het aantal uur is naar eigen invulling.

Informatie is verkrijgbaar bij perron 8 in het WUh, of via tel. 0544 371130 of perron8@delichtenvoorde.nl.


www.perron8.nl
www.facebook.nl/perron8delichtenvoorde


150 leerlingen GKC maken kennis met gemeente en politiek

WINTERSWIJK - Op 29 en 30 januari en 5 februari worden ongeveer 150 vierdeklassers HAVO en VWO van het Gerrit Komrij College ontvangen in de raadzaal in het raadhuis. De gemeente Winterswijk ontvangt de leerlingen voor een bijeenkomst die wordt verzorgd door ProDemos, het 'Huis voor Democratie en rechtsstaat'. Tijdens dit zogenaamde Klassenbezoek@Gemeentehuis maken leerlingen kennis met de lokale politiek.

De leerlingen krijgen uitleg over het politieke proces en de machtsverhoudingen in de gemeente. Ze gaan zelf aan de slag met actieve werkvormen en een rollenspel. Daarbij leren ze hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen. Tijdens de bijeenkomst ontmoeten de leerlingen een aantal Winterswijkse gemeenteraadsleden.


Ouderbijeenkomsten 'Omgaan met pubers' van start

REGIO - Het Preventie Platform Jeugd organiseert voor ouders van pubers vijf ouderbijeenkomsten over 'Omgaan met pubers'. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 maart. De bijeenkomsten zijn voor ouders van pubers (10 tot 16 jaar) en hebben als thema's: het puberbrein; in gesprek met je puber; alcohol en drugs; social media en seksualiteit. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders van pubers in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Ze vinden plaats in Schaersvoorde, locatie Stationsplein in Aalten op de donderdagen 8, 15, 22, 29 maart en 5 april, telkens van 19.30 tot 21.30 uur.

Deelname is gratis. Men kan zich aanmelden via info@preventieplatform.nl. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Sarah Pelgrim, via 06 – 12 64 16 98.

Het Preventie Platform Jeugd zet zich in voor het gezond, stabiel en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Dit doet zij door de krachten van de verschillende organisaties te bundelen en samen een preventief aanbod rondom verschillende thema's en signalen te ontwikkelen.