Een werk van Coby Overbeek. Foto: Hans Hendriks
Een werk van Coby Overbeek. Foto: Hans Hendriks Foto:

Sculpturen en schilderijen van Coby Oosterbeek

WINTERSWIJK - Coby Oosterbeek uit Winterswijk exposeert van zaterdag 2 tot en met maandag 26 februari bij gastgalerij Ankomm'n in Corle, met schilderijen en sculpturen.

Coby vertelt: "Mijn werken op papier zijn een intuïtieve weergave van wat ik tegenkom in landschappen en de natuur. Soms is het bijna abstract, maar de elementen van het landschap blijven zichtbaar: de ruimte, de horizon, het licht, de structuren, de kleuren, de vormen. Ik werk niet met een vooropgezet plan. Soms zijn het niet meer dan terloopse schetsjes, dan weer zijn het tekeningen die laag voor laag te voorschijn komen. Ik werk voornamelijk op papier en maak vaak gebruik van gemengde technieken. De keuze van het materiaal en het toeval zijn vaak bepalend en belangrijker dan het onderwerp." Over haar beeldjes: "Ook bij de kleine sculpturen van klei laat ik mij vooral leiden door het materiaal en het toeval. Zo kunnen ruwe versies van koppen ontstaan. Of ik laat mij inspireren door kleine steentjes, gevonden in de natuur, en vergroot deze uit. Soms is er een zweem van een gezicht in te zien." Tot haar eigen verbazing leiden tekeningen meestal tot 'landschappen' en klei tot 'mensen'.

Coby heeft naast de zorg voor het gezin jarenlang in het onderwijs gewerkt als orthopedagoog/schoolpsycholoog. Intussen ging haar hart ook uit naar de beeldende kunst, zowel passief als actief. Jarenlang, weliswaar met tussenpozen, heeft zij les gehad van Jos Klaver, docent bij de Gruitpoort in Doetinchem. Zij was een actieve amateur. Momenteel volgt zij lessen boetseren, ook bij de Gruitpoort bij docent Jozef Kemperman.

Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Corle, het best te bereiken door de Mentinkweg in te rijden vanaf de Rondweg West tegenover McDonald's. Deze weg gaat over in een zandweg en dan ligt na een s-bochtje aan de linkerhand Ankomm'n. De gastgalerij is open van vrijdag tot en met maandag van 09.30 tot 17.00 uur.


www.ankommn.nl

Een sculptuur van Coby Overbeek. Foto: Hans Hendriks