Afbeelding
Foto:

Repair Café

WINTERSWIJK - Wat doe je met een lamp, stofzuiger, grasmaaimachine die het niet meer doet? Met een broek waar de rits van kapot is of een stoelpoot die los zit? Daarmee kan iedereen terecht op woensdag 7 februari in het Repair Café Winterswijk, bij kringloopcentrum Aktief aan het Handelscentrum in Winterswijk, van 13.30 tot 17.00 uur.

Elke eerste woensdagmiddag van de maand, dus ook op woensdag 7 februari staat er een team vrijwilligers klaar om samen met de eigenaar het mankement te verhelpen. De vrijwillige vakmensen van het Repair Café weten vaak raad. Mocht er een onderdeel ontbreken of kapot zijn, dan krijgt men een deskundig advies. Soms kan het onderdeel ergens besteld worden en kan men de volgende maand terugkomen om de reparatie alsnog uit te laten voeren. Ook is er de mogelijkheid dat men direct naar een winkel gaat in de buurt om het te vervangen onderdeel te kopen en kan de reparatie diezelfde middag uitgevoerd worden. Wie komt om iets te laten repareren, krijgt geen rekening, maar een gift is altijd welkom. Dat geld wordt gebruikt om zo nodig materiaal zoals als gereedschap aan te schaffen. Het Repair Café Winterswijk is op zoek naar nieuwe technische medewerkers en naar naaisters. Zij kunnen zich aanmelden in het Repair Café bij Kringloopcentrum Aktief.


Consuminderen

WINTERSWIJK - De feestdagen zijn achter de rug, de sinterklaas- en kerstcadeaus uitgepakt. De sportschoenen zijn uit de kast gehaald: we gaan weer bewegen. We eten minder en gezonder en we geven even wat minder geld uit. We gaan consuminderen. 'Consuminderen', wat is dat? En wat levert het op? De Protestantse Gemeente te Winterswijk besteedt hier op zondag 4 februari aandacht aan in een zogenaamde 'Young@Heart-dienst' die om 10.00 uur in de Zonnebrinkkerk te Winterswijk begint. Het Young@Heart-team, dominee Parmentier, de PGW-band en kerkmusici bereidden de dienst op geïnspireerde wijze voor. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie.


Dag van vergeten kind

WINTERSWIJK - Op het RK Kerkhof aan de Tuunterstraat is sinds een lange tijd een monument voor de ongeboren, ongedoopte en overleden geboren kinderen geplaatst, om hen daarmee een eer en rustplaats te geven die kind en ouder waardig is. Op zondag 4 februari besteedt de RK-geloofsgemeenschap hier bijzondere aandacht aan. Men komt dan om 17.00 uur samen op het kerkhof en schaart zich rond het monument, om daar samen te bidden, te zingen en een kaarsje aan te steken. Iedereen, al dan niet deel uitmakend van de geloofsgemeenschap, is er van harte welkom.


CDA nodigt uit

WINTERSWIJK - Het Graafschap College in Winterswijk kent een Internationale schakelklas ISK. Dit is een bijzondere vorm van onderwijs waar jongeren, afkomstig uit verschillende delen van de wereld scholing krijgen. De opleiding is er vooral op gericht om de jongeren zo snel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij. Volgens het CDA moeten ook nieuwe Nederlanders de mogelijkheid krijgen om mee te doen, en tot scholing en een goed vervolgtraject. Iedereen die ook geïnteresseerd is in hoe het eraan toe gaat binnen een internationale schakelklas, wordt door het CDA-Winterswijk uitgenodigd voor een kleine rondleiding en om samen van gedachten te wisselen op woensdag 7 februari, aanvang 15.30 uur, inloop vanaf 15.15 uur, bij het Graafschap College aan de Haitsma Mulierweg, sector Educatie & Participatie - Inburgering.


De Boer Is Troef

WINTERSWIJK - Op de tweewekelijkse klaverjasavond van De Boer Is Troef werd Rikie Hieltjes eerste met een totaal van 5.562 punten. Op ruime afstand volgde Jan Pampiermole op plek twee met 5.428 punten. De derde plaats was voor Huub van der Linden met 4.961 punten. De poedelprijs was dit keer voor Bertha Abbink met 3.674 punten. De volgende kaartavond van De Boer Is Troef is op donderdag 8 februari vanaf 19.30 uur in De Molenaar aan de Bilderdijkstraat.


Bea's feestje bij café
't Weurden

WINTERSWIJK - Zaterdagavond 3 februari vanaf 22 uur zingt 't Weurden 'Lang zal ze leven' voor de tachtigjarige Prinses Beatrix, in samenwerking met SoulBase. SoulBase is een coverband uit Winterswijk met bekende namen zoals Tonny Kamperman, Bert Tolkamp en met Elisha Laisina als boegbeeld. Met soul, funk en discohits als basis van het repertoire spelen zij de beste dansbare nummers van onder meer Alain Clark, M. Jackson, Amy Winehouse, Tina Turner en Gers Pardoel.