Overwinning Pluumke '67 J1 schept kansen voor vroegtijdig kampioenschap

WINTERSWIJK - Zondag 21 januari speelde het jeugdteam van 't Pluumke '67 tegen BC Didam J1. De eerste twee enkels werden vrij gemakkelijk gewonnen door Harm Keetels en Suji Suntharalingam. De derde en vierde enkels waren al wat moeilijker voor Juju Stassen en Ruben van Dam. Juju wist goed te winnen in twee sets met 21-17 en 21-15. Ruben maakte het in de eerste set nog erg spannend door hem tot 26-24 door te spelen. In de tweede set had hij de smaak wat beter te pakken en won hij de wedstrijd door de set met 21-13 te winnen.

Nijs Bras en Harm Keetels speelden de eerste dubbel van de dag. Ze waren te sterk voor de tegenstanders en wonnen hem netjes. Juju en Ruben moesten in de dubbel nog even inkomen en verloren de eerste set met 17-21. Ze herpakten zich in de tweede en wisten de wedstrijd toch nog naar hun toe te trekken door de tweede en derde set met 21-16 en 21-7 te winnen. In de derde en vierde dubbel wisten de heren weer hoe het moest en Nijs en Juju en Suji en Ruben wonnen deze beide in twee sets.

Met weer een 8-0 overwinning staat het jeugdteam van 't Pluumke '67 nog steeds met grote voorsprong op nummer 1 in hun poule. Volgende week is er zelfs al een kans dat ze kampioen van de poule worden als ze 3 punten weten te halen in hun wedstrijd tegen het jeugdteam van Varsseveld. Gezien de uitslagen van de rest van het seizoen zou dit zeker moeten kunnen, maar ze moeten het natuurlijk ook nog doen! De (mogelijke) kampioenswedstrijd wordt gespeeld op zondag 28 januari om 9:00 uur in de Sport- en Turnhal Winterswijk.
De overige uitslagen zijn: 't Pluumke'67 1-Denekamp 1 6-2, 't Pluumke'67 2-Thuve 1 5-3, 't Pluumke'67 3-IJsselstad 5 2-6, 't Pluumke'67 4-UBC 5 7-1.

Florentine Rootveld naar NK

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werden de Gelderse Kampioenschappen indoor dressuur verreden. In Hierden kwam Florentine Rootveld aan start. Met Gentle-Wish kwam ze uit in de klasse Z1. Ze reed een mooie, krachtige proef. Ze scoorden bij de jury's 219 en 226,5 punten. Een totaal van 65,51% . Dit leverde de combinatie een derde prijs op én een startplek voor de Nederlandse Kampioenschappen. Deze worden verreden op 16 maart in Ermelo.

Er werden nog meer successen geboekt dit weekend. In IJzerlo werd een dressuurwedstrijd georganiseerd. Chelsea Hogeslag kwam daar aan start met Presley E the King in de klasse M1/M2 en ging er met een eerste en tweede prijs vandoor. Ze scoorde 199 en 186 punten met haar proeven. Ilse Zieverink kwam tevens met Presley aan start, maar dan in de klasse B. Presley had een abonnement afgesloten op de prijzen leek het wel, want ook Ilse ging met een eerste en tweede prijs naar huis. Zij scoorde 193 en 192,5 punten. Liza Aarnink vertrok naar huis met twee eerste prijzen in de klasse BB met haar pony Gaudhy en reed 203 en 199,5 punten bij elkaar. Anne Berg startte met Sylvester in de klasse M1. In Ijzerlo hebben ze nog twee eerste prijzen af moeten staan aan een lid van de WR&PC; Anne reed 190,5 en 192,5 punten bij elkaar.

Truus Siebelink ging naar Haaksbergen, ook voor een dressuurproef in de klasse B, met Cantodea. Zij mochten een derde prijs in ontvangst nemen nadat zij 198,5 punten bij elkaar gereden hadden.

Marly Aarnink reisde met Redbull van de Binnenvelder af naar Wierden waar zij in de klasse B uitkwamen. Zij mochten 199,5 punten ontvangen wat goed was voor een eerste prijs.

Skopein Wivoc DS1 pakt twee punten tegen Halley DS3

WINTERSWIJK - De uitwedstrijd tegen Halley D3 uit Wehl werd door de dames van Skopein Wivoc met 3-2 gewonnen, dus wist het team dat de thuiswedstrijd een spannende pot zou worden.

Spelverdeelster Kim Klaver was geblesseerd, Milou van Dam was net hersteld van een blessure. Skopein Wivoc D1 begon de eerste set sterk. De passes kwamen goed aan en men was sterk aan het net. Deze set werd ook overtuigend gewonnen met 25-16. De tweede set liep het allemaal iets minder soepel. Het ging in eerste instantie gelijk op, maar op de cruciale momenten lieten de dames van Skopein Wivoc punten liggen. Deze set werd verloren met 14-25.

De derde set was een kopie van de eerste. Skopein Wivoc D1 was dominant, zowel in de passing als aan het net. Gewonnen met 25-21. Om te winnen moest men de volgende set winnen. De start in de vierde set was niet goed. Na twee time-outs en wat wissels kwamen de Wivoc-dames meer in het spel. Het was niet genoeg om te winnen. Uiteindelijk verloren ze de set met 19-25.

De thuisploeg begon de set gespannen, maar sterk in het spel. Ze hadden de touwtjes in handen, maar door spanning en concentratiegebrek liep het mis. Halley D3 kwam goed terug tot 14-14. De set werd verloren met 14-16.

Vrijdag speelt Skopein-Wivoc DS1 uit in Bentelo tegen Polstars.