De klanten hebben keuze uit een keur aan maaltijden. Foto: PR
De klanten hebben keuze uit een keur aan maaltijden. Foto: PR Foto:

Maaltijdverzorging door
Slagerij Wassink

WINTERSWIJK - Slagerij Wassink is al bijna honderd jaar een begrip in Winterswijk. In die periode van bijna een eeuw heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd als kwaliteitsslager, waar met veel liefde voor het vak en vakmanschap wordt gewerkt. En dat betekent dat ook dat men er met de tijd mee gaat. Dat openbaart zich onder andere door het ontwikkelen van een complete lijn maaltijden voor de maaltijdverzorging. Wekelijks genieten nu vele klanten van hun eigen keuze uit het assortiment van meer dan vijftig maaltijden, die desgewenst aan huis worden bezorgd.

Door Lydia ter Welle

Bert en Kasja Wassink zwaaien als vijfde generatie Wassink nu de scepter in het bedrijf. "Met ons team doen we ons best om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de klanten", vertelt Bert. "Met als vanouds vlees van dieren waarvan we weten waar en hoe ze opgroeiden. Dat wordt door onze slagers vakkundig afgesneden en verwerkt. Daarbij spelen nieuwe trends een rol, maar vergeten we ook de klassieke recepturen van de familie natuurlijk niet."

In de eigen worstmakerij wordt meer dan 90 procent van alle vleeswaar gemaakt. "Dat dat geen honderd procent is, komt omdat er nu eenmaal buitenlandse specialiteiten zijn, die je niet zelf kan of mag namaken."

Maaltijdservice
Een bij niet iedereen bekende service van Slagerij Wassink is de maaltijdverzorging. "We begonnen ooit met iets van twintig maaltijden in de week, maar dat is nu een veelvoud daarvan. Onze klanten hebben de keuze uit meer dan vijftig verschillende menu's. Wie bestelt voor vrijdag, kan er op rekenen dat op woensdag, einde van de dag, de maaltijden van zijn keuze klaar staan. We bezorgen ze ook thuis; dat gebeurt altijd op vrijdag", vertelt Kasja. De maaltijden zijn in de koelkast vier tot vijf dagen houdbaar, maar kunnen ook na aflevering worden ingevroren, en vervolgens een dag voor gebruik in de koelkast worden ontdooid, om dan in vier tot vijf minuten verwarmd te worden in de magnetron.

Écht koken
Frank Sprenkelder is de slager annex kok die met zijn team de maaltijden bereidt.
Sprenkelder: "Bij veel leveranciers van kant-en-klaarmaaltijden wordt het eten gaar gestoomd. Maar wij koken nog écht, met verse producten. De groenten betrekken we bijvoorbeeld vers van Koos Prins, en het vlees komt natuurlijk uit onze eigen slagerij, dus we weten dat het kwaliteitsproducten zijn. En écht koken: dat betekent bijvoorbeeld dat het stooflapje in een menu echt de tijd krijgt om te garen, en dat de hachee tijd krijgt om te sudderen en die heerlijke smaken op te doen. Net als je dat thuis zou doen. Een ander voordeel is dat onze producten minder zout bevatten. Dat ze daardoor gezonder maar wel nét zo lekker zijn, komt omdat we OneGrain zout gebruiken. Dat wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder kalium. Kalium helpt overtollig zout uit het lichaam af te voeren, wat beter is voor hart en bloedvaten."
Zelf combinatie kiezen
Er zijn diverse standaardmaaltijden beschikbaar, zoals stamppotten, maar ook drievaksmaaltijden, van bijvoorbeeld aardappelen, groente en vlees, of maaltijdsoepen. Ook zijn er gerechten als macaroni, stoofschotels, wraps en soepen verkrijgbaar; in totaal ruim vijftig verschillende gerechten, in ruime eenpersoons porties.

Frank: "Maar de klant kan ook zelf een combinatie kiezen. Er is bijvoorbeeld een standaardmenu van boontjes met een procureurlap en gekookte aardappelen. Maar als iemand daar liever puree bij wil, of liever een gehaktbal, dan kan hij die bestelling gewoon doorgeven. "
De maaltijden worden thuisbezorgd, maar zijn ook in de winkel verkrijgbaar. "We maken elke week verse maaltijden. En we streven er naar om zoveel te maken als we nodig hebben. Wie bestelt, weet zeker dat zijn keuze aan maaltijden beschikbaar is. Wie niet heeft besteld, kan zijn keuze maken uit wat in de winkel nog voorradig is."

Om nieuwe klanten kennis te laten maken met de kwaliteit van de maaltijden, heeft Slagerij Wassink een aantrekkelijk aanbod voor iedereen die in de winkel maaltijden komt ophalen.