Jochem Mullink ontvangt de beker en de felicitaties. Foto: PR
Jochem Mullink ontvangt de beker en de felicitaties. Foto: PR Foto:

Jochem Mullink winnaar snelschaaktoernooi

WINTERSWIJK - Wethouder Aalderink van Sport sprak de 32 deelnemers bemoedigende woorden toe en deed de eerste zet van het veertigste WSG-snelschaaktoernooi op het bord van Arent Luimes en Luc van Harxen. Kennelijk lieten de deelnemers zich daardoor inspireren, want het duurde lang voordat de eerste remise gevallen was.

Aanvankelijk leek het toernooi op een eenvoudige zegetocht voor Jochem Mullink uit te lopen, maar na zeven ronden begon de puntenstroom opeens te haperen. Achtereenvolgens Han Schuurmans en Henri Abbink wisten hem te verslaan. Omdat zijn grootste concurrenten Peter Bolwerk (tegen Arjan van Lith) en Arjan van Lith (tegen reuzendoder Han Schuurmans) in de slotronden ook punten lieten liggen, eindigden maar liefst vier spelers op zeven punten. Daarvan bleek uiteindelijk Jochem Mullink de sterkste tegenstanders te hebben gehad. Zo won hij voor het eerst de enige WSG-prijs die nog in zijn prijzenkast ontbrak. Peter Bolwerk, Henri Abbink en Han Schuurmans volgden op de ereplaatsen. In de B-groep was het lang stuivertje wisselen, maar uiteindelijk trok Henk te Brinke met een goede eindsprint aan het langste eind met vijf punten. André Houwers volgde hem op de voet met 4,5 en Luc van Harxen bereikte met vier punten ook nog het podium. Bij de jeugd stond Lauri Maris de hele tijd op kop. Evi Maris kwam in de laatste ronde ook nog op vier punten, maar had minder weerstand. Bram Wilterdink en Daniël Barachtjansky vielen ook in de prijzen.


Ferry Pattiruhu redt punt Gonemo

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo moesten in het nieuwe kalenderjaar direct vol aan de bak. In de openingswedstrijd van 2018 namen de Winterswijkers het op tegen koploper RKSV Driel. Met de 4-2 nederlaag van de heenwedstrijd in het geheugen wisten de withemden dat zij nog iets recht te zetten hadden.

Gonemo kreeg het in de eerste doorgang zwaar te verduren. De thuisformatie kwam op achterstand, maar wist via Joël Pattiruhu langszij te komen. Echter verzaakte de defensie daarna tot tweemaal toe opzichtig. Deze buitenkansjes strafte Driel genadeloos af en een 1-3 achterstand was de tussenbalans voor Gonemo. Na de rust moest uit een ander vaatje getapt worden. Gelet op het vertoonde spel dat daarop volgde, was evident zichtbaar dat Gonemo uit zijn schulp kroop. Natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat Driel het min of meer wel geloofde en minder drang naar voren toonde.
Gonemo kreeg gaandeweg de overhand en de aansluitingstreffer van opnieuw Joël Pattiruhu gaf de Winterswijkse formatie hoop. Het gevoel was goed en Gonemo ging voor de gelijkmaker. Daarbij kreeg het loon naar werken, want Ferry Pattiruhu tekende voor het slotakkoord, 3-3.


't Pluumke '67 1 vergroot kans op tweede plek

WINTERSWIJK - Op zaterdag 13 januari begaf het eerste team van 't Pluumke'67 zich naar Deventer om de wedstrijd tegen IJsselstad 2 te spelen. Beide dubbels, Judith met zus Vera Prinsen en Jeroen Rengelink met Niek Cornelissen, werden in twee sets gewonnen. Hiermee werd een betere start gemaakt dan bij de thuiswedstrijd toen beide dubbels nog verloren gingen. Ondanks de tactische wissel in de herenenkels van Pieter Schreurs en Jeroen Rengelink zijn hier geen punten mee gescoord. Bij de dames wist Vera de enkel niet te winnen. Judith Prinsen wint de hare knap in twee sets. De gemengd dubbels van Pieter Schreurs met Judith en Niek met Vera werden, evenals in de thuiswedstrijd, gewonnen. Met een 3-5 winst is de kans op een tweede plek in de poule vergroot. De overige uitslagen zijn: Diok 2 – 't Pluumke'67 2 5-3, Thuve 3 – 't Pluumke'67 3 1-7.