Burgemeester Bengevoord interviewt Nadia Zerouali, nadat ze de promotieprijs heeft gekregen. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Burgemeester Bengevoord interviewt Nadia Zerouali, nadat ze de promotieprijs heeft gekregen. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto:

Promotieprijs voor Nadia Zerouali

'Kookschrijver en tv-kok is Winterswijk nooit vergeten'

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Voor de derde keer op rij werd de promotieprijs van de gemeente Winterswijk uitgereikt aan een kok. Na Mike Vrijdag van de Strandlodge en Nel Schellekens van de Gulle Waard was het de beurt aan Nadia Zerouali. Zij is bekend van kookboeken en kookprogramma's. Ze is geboren in Winterswijk en komt er nog regelmatig, omdat haar familie hier nog steeds woont. De motivatie van de jury om haar de prijs te geven is 'dat zij Winterswijk nooit is vergeten en elke gelegenheid pakt om onze mooie gemeente onder de aandacht te brengen'. De promotieprijs werd voor de twintigste keer uitgereikt. Juryvoorzitter Marlies Joldersma vertelde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Winterswijk, dat er geen discussie onderling voor nodig was geweest. Het was meteen duidelijk dat het dit jaar Nadia Zerouali moest worden.

Keuken van haar moeder
Nadia Zerouali ging na de middelbare schooltijd in Winterswijk naar de Hotelschool in Apeldoorn, maar de liefde voor het koken heeft ze van huis uit meegekregen. Ze was al vroeg in de keuken van haar moeder te vinden. Daarover heeft ze geschreven in het boek Melk & Dadels, waarvan ze medesamensteller was. Daarin staan de lievelingsrecepten van twintig Marokkaanse moeders en hun kinderen. Het boek werd in 2015 bekroond met de Gouden Garde Publieksprijs.

Lees verder op pagina 3

Promotieprijswinnaar Nadia Zerouali beantwoordt een vraag van de burgemeester. Foto: Bernhard Harfsterkamp