Frénk van der Linden wordt op op donderdag 18 januari geïnterviewd door burgemeester Joris Bengevoord. Foto: PR
Frénk van der Linden wordt op op donderdag 18 januari geïnterviewd door burgemeester Joris Bengevoord. Foto: PR Foto:

Burgemeester interviewt schrijver

WINTERSWIJK - Op donderdag 18 januari is Frénk van der Linden op uitnodiging van boekhandel Kramer te gast in het doopsgezinde kerkje naar aanleiding van zijn in oktober verschenen boek 'Onder Hollandse Helden-Valkuilen en levenslessen van een vragensteller'.

In de bundel staan 25 columns van mensen die door Frénk van der Linden zijn geinterviewd. (van Frits Bolkestein tot Wende Snijders, van Tatjana tot Jan Marijnissen) en van journalistieke collega's (zoals Matthijs van Nieuwkerk, Paul Witteman, Geert Mak).
Daarnaast hebben diverse schrijvers bijdragen geleverd zoals Arnon Grunberg en Tommy Wieringa.
Maar ook staan er interviews in met Johan Cruijff, Anouk, Freddie Heineken, Neelie Kroes.
Frénk van der Linden probeert te achterhalen wat de gevoelige momenten waren en welke conflicten zich afspeelden. En hoe werkt het tussen de pers en bekende Nederlanders? In het boek wordt ook ruim aandacht besteed aan de moeizame band die Frénk met zijn gescheiden ouders heeft gehad.
In dit boek zijn vraaggesprekken opgenomen waarvan hij het meest heeft geleerd. In een reeks overpeinzingen probeert hij zo eerlijk mogelijk op een rij te zetten wat goed is gegaan en wat fout is gegaan. De lezer kan achter de schermen kijken van deze meesterinterviewer.
Op 18 januari zijn de rollen een keer omgedraaid want dan wordt Frénk van der Linden zelf geïnterviewd en wel door burgemeester Joris Bengevoord. Dit vraaggesprek begint om 20.00 uur in het doopsgezinde kerkje aan de Torenstraat. Kaarten kosten tien euro, inclusief koffie en thee. Ze zijn te koop bij boekhandel Kramer of via info@boekhandelkramer.nl of telefonisch via 0543-512173.


Bordspellenvereniging WinSpel is een succes

WINTERSWIJK - De bordspellenvereniging WinSpel is vorig jaar september opgestart en heeft een geweldige start gemaakt. Na vier maanden heeft WinSpel veertien leden. De spellenmiddagen worden niet alleen bezocht door haar leden, maar dankzij de laagdrempeligheid van de middagen, zijn er verschillende mensen die af en toe gezellig langs komen om een spel mee te spelen. De spellencollectie is dankzij vele giften groter geworden, waardoor er veel variatie in spellen gespeeld wordt. Waar de één zich vermaakt met melige korte spellen, speelt de ander liever spellen waarbij men echt moet nadenken. Al is het bordspel 'Escape room the game' toch echt de grootste hit van vorig jaar! WinSpel komt om de twee weken op zondag bijeen in het Budocentrum op de Huininkmaat van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag 14 januari is er weer een bijeenkomst.


www.winspel.com


Door de goede opkomst kunnen er meerdere spellen tegelijk gespeeld worden. Foto: Rosalie van Druten