Reserve kampioen M1 Anne Berg met Sylvester
Reserve kampioen M1 Anne Berg met Sylvester privé archief

Leden WRPC geselecteerd voor GK Dressuur

WINTERSWIJK - In het laatste weekend van 2017 werd de laatste ponyselectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen verreden in Vragender. Verschillende leden van de Winterswijkse Ruiter & Ponyclub hebben zich van de goede kant laten zien door zich te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. Tessa Delger is zelfs kringkampioen geworden met Cindi in de M1 dressuur categorie D/E.

De overige geselecteerden zijn in de klasse B dressuur categorie D/E: Marly Aarnink werd reserve kampioen met Redbull van de Binnenvelder. Franne Wolterink werd knap derde in deze klasse met Dino Gomell. Klasse L1 dressuur categorie D/E: Tessa Delger met Poppings Annabell als vierde geplaatst. Klasse L2 categorie D/E: tweede reserve Liza Aarnink met Twister. Klasse M1 categorie A/B: Thirsa Oonk met Amigo als tweede geplaatst. In de klasse M1 categorie D/E is de Winterswijkse Ruiter & Ponyclub helemaal goed vertegenwoordigd met maar liefst drie combinaties. Kringkampioen Tessa Delger met Cindi, reservekampioen Anne Berg met Sylvester en als derde geplaatst Marek Egbers met Fairytales Quinevere.

Bij de paarden wist Roos van der Hoek in de klasse L1 dressuur met haar paard Trust Me knap derde van de kring te worden. Hierdoor zijn zij verzekerd van een startplek op de Gelderse kampioenschappen. Melissa Valken en Felony maakten recentelijk de overstap naar de paarden. In de klasse Z1 heeft deze combinatie zich als tweede reserve geplaatst.
De Gelderse Kampioenschappen dressuur zullen eind januari plaatsvinden.


Snelschaaktoernooi viert jubileum

WINTERSWIJK - Het WSG organiseert zaterdagmiddag 13 januari haar jaarlijkse snelschaaktoernooi. Dit jaar voor de veertigste keer, waarmee het één van de langstlopende toernooien in Nederland is.

Het toernooi vindt plaats in Grand Café Willinks, Wooldstraat 61 in Winterswijk. Iedere schaker kan hieraan deelnemen. Zowel club- als huisschakers van alle leeftijden. Het toernooi begint om 12.45 uur en zal om ongeveer 17.30 afgelopen zijn.
Iedere deelnemer speelt negen partijen, waarbij per speler per partij acht minuten bedenktijd is plus per zet een toevoeging van drie seconden. De indeling gebeurt volgens het Zwitsers systeem, waardoor iedereen steeds een tegenstander van min of meer gelijke speelsterkte treft. Voor de kampioen, de sterkste jeugdspeler (tot 16 jaar) en de sterkste speler met een rating tot 1600 (B-groep) zijn er bekers te winnen. Verder zijn er nog vele prijzen te winnen. Deelname aan het toernooi is gratis. Aanmelden uiterlijk vrijdag 12 januari om 19.00 uur bij: Dick Boogaard, tel: 0543 – 514306, e-mail: ydadick@planet.nl.


Frank ten Hagen wint sneldambokaal

WINTERSWIJK - Traditiegetrouw wordt op de eerste clubavond van het jaar bij de Winterswijkse Damvereniging gestreden om de Toon Tragter Bokaal, bestemd voor de beste sneldammer van de avond. Met twaalf spelers werden er zeven rondes gespeeld volgens het Zwitserse systeem.

Opvallend in het toernooi was dat de dammers aan elkaar gewaagd waren en iedereen van elkaar punten af kon pakken. Zo eindigde Paul Hageman weliswaar op de 12e plek, maar behaalde wel een winstpartij tegen John van Laarhoven en liet in een paar andere partijen de punten uit zijn handen glippen.

Al in de openingsronde won Thomas Esselink verrassend van titelverdediger Erik ten Hagen. Thomas zette een goede reeks neer en moest het na vijf punten uit drie wedstrijden opnemen tegen Frank ten Hagen. Frank had tot dat moment alles nog gewonnen en trok ook in deze partij na een spannende ontknoping aan het langste eind. In de 5e ronde verloor Frank echter van Erik ten Hagen waarna Frank en Erik samen aan kop gingen. In de laatste twee rondes wonnen beiden hun partij en eindigden daarmee 12 punten. De weerstandpunten moest hierbij de doorslag geven. De weerstandpunten waren in het voordeel van Frank, die daarmee het toernooi won en de Toon Tragter bokaal in ieder geval één jaar in het bezit met hebben.


WR&PC boekt successen

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werden er diverse concoursen georganiseerd voor de rijdende leden in de paardensport.

In Haaksbergen werd er een dressuurwedstrijd verreden. Lotte Houwers startte hier in de klasse B met Reigershoeve Lars. Ze behaalden hier samen een eerste prijs met 203,5 punt en een derde prijs met 198 punten. Ilse Zieverink startte in dezelfde klasse bij de paarden met Presley E the King en behaalde een derde prijs met 197,5 punten.
In Vragender werd de selectiewedstrijd verreden voor het springen. Thirsa Oonk kwam hier aan start met haar pony Beau en reed in de klasse L categorie C naar een tweede prijs. Marek Egbers kwam ook aan start in Vragender in de klasse L met Farytales Quinevere en behaalde een mooie eerste plaats.
Sterre Hoitink startte tevens in de klasse L met Lucano. Ze behaalden een vijfde prijs. Tevens zijn zij geselecteerd voor het belofteplan van Gelderland. Voor getalenteerde ruiters en amazones, die zich rij-technisch willen verbeteren, heeft de Regio Gelderland/Flevoland een Jeugd Stimulering Plan opgezet. Er wordt deze groep ruiters een trainingsprogramma aangeboden in de vorm van vijf dressuur- en springlessen die door gerenommeerde instructeurs, verdeeld over de regio, gegeven zijn. Na deze vijf lessen volgde er een evaluatiedag. Na deze evaluatiedag is er in overleg met de instructeurs en de werkgroep vastgesteld wie er in aanmerking kwamen voor het vervolg van tien lessen genaamd: het Belofteplan. Sterre Hoitink en Lucano mogen hieraan deelnemen.


WAS Open Atelier met nieuwjaarsborrel

WINTERSWIJK - Bij de start van de nieuwe schilderperiode begint de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst [WAS] met een Open Atelier en de nieuwjaarsborrel. Op vrijdag 12 januari tussen 16 en 20 uur is iedereen welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in het ruime atelier van de WAS aan de Laan van Hilbelink 6 in bedrijvencentrum Morsepoort, te Winterswijk. Men kan kennismaken met bestuur, docenten en [mede]cursisten en inlichtingen over de nieuwe cursusperiode krijgen, die vanaf 15 januari weer begint. Op de meeste cursussen is nog wel 'n plekje vrij. Er zijn cursussen op maandagmorgen, -middag en -avond en op dinsdagavond, allemaal onder ontspannen begeleiding van 'kunstwerker' Vic Hulshof. De teken- en schildercursussen van de 'universele beelddenker' Robert Jansen zijn te volgen op woensdagmorgen en woensdagavond en op de donderdagavond. De cursusperiode bestaat uit 13 wekelijkse lessen van 2,5 uur, en een XL-inhaalles aan het einde van de periode, mocht er een of enkele lessen gemist worden! Het seizoen wordt afgesloten met een overzicht van de prestaties van alle cursisten tijdens de jaarexpositie. Ook kun je als cursist deelnemen aan diverse andere tentoonstellingen, evenals het boergondisch buitenschilderen: in een weekend op locatie in het fraaie buitengebied rond half mei.


winterswijkseacademie.nl

Reserve kampioen B Marly Aarnink en Redbull van de Binnenvelder
Kringkampioen M1 Tessa Delger met Cindi