Dansleraar Dolf Meijler onverwacht overleden

WINTERSWIJK – Vele decennia was het vanzelfsprekend dat een jongere zo omstreeks zijn of haar vijftiende of zestiende op dansles ging. Daardoor hebben vele Winterswijkers leren dansen van Dolf Meijer. Een aantal van hen kwam hem ook nog tegen als leraar scheikunde op de middelbare school. Tijdens het kinderbal tijdens het Volksfeest hadden ze vaak al als kind kennis gemaakt met de dansleraar, die ze daar de Driekusman en de Zevensprong liet uitvoeren. Afgelopen zondag is Dolf Meijler onverwacht overleden aan een hartstilstand. Hij is 72 jaar oud geworden.

Door Bernhard Harfsterkamp

Dansschool Meijler is een begrip geworden in Winterswijk. De school werd door Hartog Meijler in 1936 opgericht. Dolf Meijler nam in 1983 de dansschool over, maar had daarvoor al vele jaren les gegeven in de klassieke stijldansen, zoals de foxtrot, de Weense wals en de tango. Samen met zijn vrouw Ineke, die afgelopen november na een lange ziekteperiode overleed, liet hij de leerlingen precies zien hoe de dans uitgevoerd moest worden. Een dansleerjaar werd afgesloten met een bal in de schouwburg. Hij kreeg zijn opleiding tot dansleraar in Amsterdam. Al in de jaren zestig verving hij zijn vader als die ziek was, maar niet veel later was hij samen met zijn vader wekelijks actief in de dansschool. Uiteraard konden ook volwassenen op de dansschool terecht. Meijler begeleidde de paren, die mee gingen doen aan danswedstrijden.

Maatschappelijk actief
Dolf Meijler studeerde ook nog scheikunde in Nijmegen en werd leraar aan de Rijksscholengemeenschap Hameland en daarna De Driemark. Daar vertelde hij op heldere wijze over chemische elementen en ingewikkelde chemische processen. Hij bleef leraar tot 2011. In de 21ste eeuw liep de belangstelling voor het stijldansen terug en werd het minder vanzelfsprekend om op dansles te gaan. In 2008 werd de dansschool overgenomen en werd het een danscentrum, waar ruimte was voor andere soorten dansen. Het centrum heeft niet lang bestaan. Tegenwoordig wordt de voormalige dansschool gebruikt als oefenruimte voor de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereeniging. Dolf Meijler was niet alleen leraar, maar ook jarenlang betrokken bij het Humanistisch Verbond en bij de afdeling Winterswijk van D66. Hij stond als lijstduwer op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.


Gemmink-FC Triastocht

WINTERSWIJK – Fiets Toer Club (FTC) Kotten houdt zondag 14 januari de derde Hans Gemmink-FC Triastocht voor mountainbikers. Start en finish zijn op sportpark 't Huitinkveld aan de Bataafseweg, het onderkomen van voetbalvereniging FC Trias.

De deelnemers die negen jaar of jonger zijn, fietsen onder begeleiding van een lid van FTC Kotten tien kilometer. Voor de oudere kinderen en de volwassenen zijn er ritten van twintig of veertig kilometer. De twintig kilometer is bedoeld voor de ongetrainde mountainbikers, de langste afstand is voor de wat meer ervaren fietsers. De start is zondag 14 januari tussen 9.00 en 10.00 uur. De jeugd tot tien jaar begint om 9.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro. Jeugdleden van FC Trias nemen gratis deel. Een eventuele afgelasting wordt gemeld op RTV Slingeland en de websites van FC Trias (www.fctrias.nl) en FTC Kotten (ftc-kotten.jimdo.com).


Back to Basic is back

RATUM – Op 18 augustus vindt alweer de vijfde editie van openluchtdisco Back to Basic plaats bij gebouw Emma in Ratum. Dit evenement wordt ook ditmaal georganiseerd door Café Schreurs, Muziekvereniging Crescendo Ratum en het Verenigingsgebouw Emma. Zij hebben aangekondigd er dit jaar een extra speciale editie van te willen maken. Naast de welbekende dj die 80's/90's muziek draait, willen zij graag een band aan het programma toevoegen. Welke band dat bekend gemaakt via de Facebookpagina van het evenement. Overigens blijft het oude vertrouwde recept zeker behouden: gezellig 'met een piepken in de hand' oude bekenden spreken onder het genot van goede muziek uit alle jaartallen. Kortom, noteer 18-08-2018 alvast in de agenda en houd social media in de gaten.


Zaalvoetbal voor de jeugd

WINTERSWIJK - Op zaterdag 13 januari is de laatste toernooidag voor de jeugd, georganiseerd door de Winterswijkse Voetbal Federatie. Deze zaterdag spelen in de Sport- en Turnhal de selectieteams het zogenaamde Winterswijks Open, met deelname van AZSV, sv Grol, sv Longa '30, FC Trias. FC WINTERSWIJK en vv Vosseveld, waarbij Vosseveld alleen de JO-11 jeugdselectie afvaardigt en de plaats inneemt van de SV. Grol in deze categorie. De overige clubs spelen met de JO-09 selectie om 09.00 uur, de JO-11 selectie om 10.50 uur en de JO-13 selecties om 12.40 uur. Om 20.00 uur is het eindsignaal. De finales worden direct na de poulewedstrijden gespeeld. De entree bedraagt 1 euro voor de gehele dag.