De Boer Is Troef

WINTERSWIJK - Bij de laatste kaartavond van 2017 van klaverjasclub De Boer Is Troef waren de mannen sterker dan de vrouwen onder de deelnemers. De eerste plaatst was voor Frans Wolterink met 5.284 punten. Tweede werd Gerrit Ruesink met maar tien punten minder: 5.274 punten. Derde was Joop Mokkink met 5.209 punten. Pas bij de poedelprijs kon een dame naar voren worden gehaald: Mies Nees won die prijs met 3.542 punten. De volgende kaartavond is op donderdag 11 januari in de Molenaar aan de Bilderdijkstraat in Winterswijk, aanvang 19.30 uur.


Zusjes naar NK schaken

WINTERSWIJK - Lauri en Evi Maris hebben zich in Hengelo gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap jeugdschaken in de D-klasse. Tijdens de provinciale titelstrijd in Hengelo legden zij beslag op de eerste twee plaatsen en dat was ruim voldoende voor kwalificatie. Lauri won al haar vier partijen, terwijl Evi één punt minder scoorde. Het NK in de groep tot 12 jaar wordt van 10 tot 12 mei gehouden in Rijswijk.


Passage bijeen

WINTERSWIJK - Op dinsdag 16 januari houdt Passage de maandelijkse bijeenkomst. Voor één keer is deze bijeenkomst niet op maandag maar op dinsdag. Op zeer onderhoudende wijze komt de cantor-organist Wim Ruessink vertellen over alle facetten van het liedboek. De avond wordt gehouden in de Zonnezaal van de Zonnebrinkkerk en begint om 19.45 uur. Gasten zijn van harte welkom.