Voorstel B&W: oude raadhuis blijft eigendom gemeente

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het oude raadhuis toch in eigendom te houden van de gemeente Winterswijk. Wel wil het college zoeken naar mogelijkheden om de eerste verdieping te verhuren, en zo de kosten voor exploitatie van het gebouw te verlagen.

''Als het gebouw in eigendom van de gemeente blijft, houden we voor wat betreft het Raadhuis de regie in eigen handen. Dit sluit ook aan bij wat er in de raad leeft'', aldus Gommers. ''Op deze manier blijft het een huis van de gemeente dat ook uitstekend kan worden gebruikt bij de Dodenherdenking en Sinterklaas.''
Het in eigendom houden van het Raadhuis heeft uiteraard financiƫle consequenties. Want in het meerjarenprogramma ging de gemeente uit van het wegvallen van de exploitatielasten. Omdat de gemeente voorzag dat het gebouw ook volgende jaar niet verkocht zou worden, was er in de programmabegroting voor 2018 incidenteel een dekkend bedrag van 150.000 euro voor het Raadhuis opgenomen. De totale lasten bedragen echter 138.820 euro. Dat bedrag is voor de komende jaren voor het Raadhuis in de begroting opgenomen.

De raadscommissie Ruimte bespreekt het voorstel van het college in januari. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het al dan niet in eigendom houden van het Raadhuis. De consequenties op financieel gebied worden na besluitvorming verwerkt in de begroting van 2019.