Geen remises bij WDV

WINTERSWIJK - Op de laatste clubavond van 2017 vonden, in alle interne competities, enkel beslissingen plaats achter de damborden.

Jan Elgershuizen kwam tegen Wim Klaassen vroeg in de partij op één schijf voorsprong, na een verkeerde afruil van Wim. Toen Jan later combineerde met doorbraak naar dam was de partij gespeeld (2-0).

Wim Sonderen dacht in een lastige stand tegen Erik Oonk remise te kunnen maken, maar had zich daarbij verkeken in het tempovoordeel van Erik en moest zodoende berusten in een nederlaag (0-2).

Erik ten Hagen maakte tegen Zeeg Jongkoen het zichzelf lastig met spannend spel. Naarmate de partij vorderde leek er een stuntje aan te komen, maar net als de week ervoor wist Erik de volle buit mee te nemen (2-0), die daardoor zonder puntenverlies aan de leiding blijft.

BijHillen-cup
Voor de beker leek er voor Augustin Saouadogo wel een puntje in te zitten tegen Theo Stoverinck, maar in een lastige stand met meerdere combinatiemogelijkheden haalde Theo een leuke 3 om 4 uit. Dit schijvenvoordeel speelde Theo geroutineerd uit (0-2). Door de overwinning komt Theo, door zijn hogere rating, achter Erik Oonk op de 2e plaats in deze poule.

30 minuten competitie
In de 30 minuten competitie kwamen er weer bijzondere standen op de borden, hieronder de uitslagen: John van Laarhoven – Frank ten Hagen 0-2, Thomas Esselink – John van Laarhoven 2-0, Gerwin Doornink – Thomas Esselink 2-0 en Frank ten Hagen – Gerwin Doornink 2-0.

Eerder op de avond was Gerwin nog te sterk voor Paul Hageman in een oefenpartij.

Vrijdag 5 januari starten de dammers met het Toon Tragter sneldamtoernooi. Op woensdag 10 januari zal de eerste clubavond van 2018 plaatsvinden met daarbij de bondscompetitiewedstrijd van WDV 2.


Leden WRPC naar
Gelderse titelstrijd

WINTERSWIJK - Net voor Kerst wisten twee leden van de WRPC zich te kwalificeren voor de Gelderse Kampioenschappen dressuur die op 19 en 20 januari verreden worden in Hierden (Z2, Kür en ZZLicht) en in Nunspeet. De leden reden de laatste selectiewedstrijd in Vragender.

Natasja Meinen kwam uit in de klasse M2 met haar paard Elona. Ze behaalde in de selectie proef 189 punten en wist daarmee op een zesde plaats eindigen. Met dit resultaat en de voorgaande twee resultaten wisten zij zich hiermee als eerste reserve te plaatsen.

Florentine Rootveld kwam uit in het Z1 met haar paard Gentle-Wish en behaalde een eerste en een tweede prijs met respectievelijk 221,5 punten en 229,5 punten. Daarnaast wist zij zich met twee paarden te kwalificeren voor de Gelderse Kampioenschappen; met Gentle-Wish in de klasse Z1 en met haar andere paard Haya Oronia in de klasse M1.


WSG: 'all time high'

WINTERSWIJK - Niemand, ook de mensen die al tientallen jaren op de club spelen, kon zich herinneren dat er ooit 18 partijen op de clubavond waren gespeeld. In ronde 13, de laatste van het kalenderjaar 2017, was het zover. Alle tafels en stoelen in de achterzaal van grandcafé Willinks moesten bij elkaar gezocht worden om iedereen een plaatsje te geven. Titelverdediger Jochem Mullink gaat de korte winterstop in als 'winterkampioen'.

WSG maakt zich nu op voor het jaarlijkse snelschaaktoernooi zaterdagmiddag 13 januari. Dit jaar de veertigste editie. Aanmelden kan alvast bij Dick Boogaard, 0543-514306 of ydadick@planet.nl.
Uitslagen competitie: Mullink-Musholt 1-0, Lehr-Kolakovic 0-1, Harbers-Krosenbrink 1-0, Te Sligte-Abbink ½-½, Boogaard-Van de Laar ½-½, Nabizadeh-Schuurmans 0-1, M.Schmeing-Klein Langenhorst ½-½, Te Brinke-Wamelink 0-1, Rijntjes-Ev.Maris ½-½, Er.Maris-Burgers ½-½, L.Maris-Van Beek 0-1, Houwers-Roodzant 1-0, Klein Poelhuis-Eisenbart ½-½, Freriks-Labee ½-½, R.Voogd-Pooth 0-1, Eckhardt-Wiggers 1-0, D.Voogd-Wolters ½-½, Ruesink-Poole 0-1.


Lobke en Eduwinsky naar het GK

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend is Lobke Hoenderboom met haar paard Eduwinsky aan de start verschenen op het indoorconcours te Vragender. Ze behaalde daar een tweede en een vierde prijs met respectievelijk 215,5 en 216 punten in de klasse Z1 dressuur. Deze wedstrijd werd verreden als derde en laatste selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen. Door het mooie resultaat mag de combinatie aan de start verschijnen in de klasse Z1 dressuur op de Gelderse Kampioenschappen op 20 januari in Hierden.