De medaillewinnaars. Foto: PR
De medaillewinnaars. Foto: PR Foto:

Successen voor zwemsters WWV

WINTERSWIJK - De Winterswijkse zwemsters Renée Duenk, Anne Gijsbers, Sterre Naves, Milena Vlot en Danitscha Werter hebben drie gouden, twee zilveren en één bronzen medaille gewonnen bij de Gelderse B-Kampioenschappen korte baan. Tevens zijn er vier gouden en vier zilveren medailles gewonnen door het estafetteteam, bestaande uit Renée, Anne, Milena en Danitscha.

Anne Gijsbers heeft twee gouden medailles gewonnen op de 50 meter schoolslag met een nieuwe pr (persoonlijk record) van 39.15 seconden en op de 100 meter vlinderslag met een nieuwe pr van 1:14.75 seconden. De derde gouden medaille is behaald door Milena Vlot op de 50 meter schoolslag met een nieuwe pr van 38.84 sec. Sterre Naves heeft een zilveren medaille behaald op de 50 meter schoolslag met een pr van 38.75 seconden. De andere zilveren medaille ging naar Danitscha Werter met de 50 meter vlinderslag. Renée Duenk behaalde een bronzen medaille bij de 100 meter vrije slag.
Het estafetteteam, bestaande uit Renée, Anne, Milena en Danitscha, behaalde de eerste plaats bij de 4 x 100 meter wisselslag. Milena zwom de rug, Danitscha de schoolslag, Anne de vlinder en Renée de vrije slag. Ditzelfde estafetteteam behaalde de tweede plaats bij de 4 x 100 meter vrije slag.

De WWV-zwemmers Renée Duenk, Anne Gijsbers, Sterre Naves, Milena Vlot en Danitscha Werter zwommen op 16 en 17 december tijdens de GBK korte baan (25 meter bad) in zwembad de IJsselslag in Zutphen onder begeleiding van trainers Bryan Tankink en Stefanie Legters.
Renée werd vijfde op de 200 meter wisselslag, negende op de 50 meter vlinderslag en tiende op de 50 meter rugslag. Anne behaalde de vierde plaats op de 200 meter wisselslag en de achtste plaats op de 50 meter rugslag. Sterre werd vijfde op de 100 meter schoolslag, zesde op de 50 meter vlinderslag en zevende op de 50 meter rugslag. Milena behaalde de zesde plaats op de 100 meter vrije slag en de zestiende plek op de 100 meter rugslag. Danitscha behaalde de vierde plek op de 50 meter schoolslag, achtste op de 100 meter vlinderslag en negende op de 50 meter vrije slag.

Mevo meisjes niveau 5 kampioen

MEDDO - De meisjes van Mevo niveau 5 zijn afgelopen week kampioen geworden in de eerste klasse D. De meiden van niveau 6 eindigden als derde in de eerste klasse A.

Niveau 5 behaalde het kampioen met overtuigende cijfers. In twaalf wedstrijden werden 65 sets gewonnen en slechts zeven sets verloren.
Daarmee liet groep teams uit de regio van onder andere Skopein Wivoc uit Winterswijk, Grol uit Groenlo en Longa '59 achter zich.

Beide teams danken hun prestatie mede aan trainster Leah Meeuwsen en de actieve begeleiding van jeugdbestuursleden Minke ten Barge en Marleen Schurink.

Trainster Leah en de speelsters van niveau 5: Meike, Imke, Sam en Nikée.