Vios B. Foto: Marco Heutinck
Vios B. Foto: Marco Heutinck Foto:

VIOS B klopt op de deur van de 3e Klasse

BELTRUM - Blessures leken lange tijd dit seizoen het succes voor VIOS B in de weg te staan. Afgelopen zondag boekten de Beltrumse voetballers echter hun zesde overwinning op rij en sloten ze de competitie af met de tweede plaats en een periodetitel in 4C.

In de laatste speelronde kon het nog alle kanten op. VIOS moest winnen om de periodetitel veilig te stellen. Tegenstander KSV wilde winnen om zo een goede uitgangspositie te creëren in hun strijd voor klassenbehoud. VIOS zette de sterke opmars van de laatste weken voort en won met 4-1. Drie doelpunten van Bob Groot Kormelink en een belangrijke treffer van aanvoerder Twan te Woerd legden de basis. Trainer Manfred Graven analyseert realistisch. "Het was lastig dit seizoen. Vele langdurige blessures maakte dat we maandenlang in wisselende samenstellingen moesten spelen. We missen nu nog drie spelers, maar de meesten zijn gelukkig zo goed als hersteld. De laatste weken benaderen we eindelijk het gewenste niveau." Opmerkelijk is het doelsaldo. In de laatste weken werden bijna de helft van de totaal 74 doelpunten gescoord. Door de overwinning op KSV passeerde VIOS twee directe concurrenten op de ranglijst en eindigde achter kampioen Reünie.
Aanstaande zondag zal blijken hoever het jonge team van Vios is, als de eerste wedstrijd van de nacompetitie om een ticket naar de derde klasse wordt gespeeld. Het sterke HC03 komt op bezoek in Beltrum. De wedstrijd begint om 14.00 uur.


Dubbele vlucht voor sportvliegers

EIBERGEN - Er stond een dubbele duivenvlucht voor de leden van de Sportvliegers Eibergen op het programma. Een vlucht vanuit Quievrain met een te vliegen afstand van 278 km en vanuit Pithiviers met een afstand van 538 km.Het was warm weer met een oostelijke wind, hetgeen het tot pittige vluchten maakte. Vanuit Quievrain waren er 11 deelnemers en 172 duiven in concours. G. Wielens legde beslag op nummer 1. De vlucht vanuit Pithiviers had 9 deelnemers en 71 duiven in concours; hier was het de jarige Hans Gelink die de volledige top drie opeiste.