Samen eten in Rekken

REKKEN - Met ingang van 5 juni kunnen inwoners van Rekken op de eerste dinsdag van de maand komen eten in Den Hof aan de Lindevoort in Rekken. Een groep enthousiaste vrijwillige koks maakt dan een maaltijd klaar. Deze bestaat uit drie gangen en wordt opgediend aan mensen die het gezellig vinden om samen te eten. Jong of iets ouder, iedereen is welkom. Samen eten verbindt. Aanmelden wel graag, zodat de koks weten voor hoeveel mensen ze moeten koken. Bij aanmelden kunnen eventuele dieetwensen doorgegeven worden. Aanmelden kan bij Alie Sieben, tel. 0545-431656 of mail: aliesieben@hotmail.com. De inloop is vanaf 12.00 uur en het eten wordt opgediend om 12.30 uur. De kosten voor de maaltijd bedragen 7,50 euro per persoon en desgewenst zijn drankjes apart bij te bestellen.De organisatoren hopen op veel enthousiaste mee-eters.


Muzikaal duo in
Huiskamertent Reurpop

RUURLO - Twee jaar geleden verwelkomde dit muzikale duo de Reurpop-bezoekers in de entreetent. Dit jaar komen de als muziektherapeut gediplomeerde Ruurlose dames Ester Wiegerinck en Karin Hukker voorbij in de Huiskamertent. Zaterdagavond zullen ze de bezoekers verwennen met wat heilzame, harmonieuze klanken tijdens een klein en intiem optreden.

Dat de dames op elkaar ingespeeld zijn, is een understatement. Ze kennen elkaar al sinds de basisschool en hebben vanaf die tijd al in verschillende settings samen muziek gemaakt. Zo waren ze de laatste jaren te zien en te horen in de revue van Ruurlo.
Ester Wiegerinck behaalde in 2013 haar Bachelor in muziektherapie aan de HAN. Van 2013 tot 2015 was ze toetsenist en zangeres bij de welbekende Ruurlose band Joint Adventure. Sinds enkele jaren is ze als zzp'er actief als muziekdocent/ -therapeut.
In juni 2011 studeerde Karin af als muziektherapeute aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ze is als muziektherapeut verbonden aan Stichting Papageno. Dagelijks rijdt ze met haar auto vol instrumenten naar kinderen en jongeren met een vorm van autisme om ze muziek aan te bieden.
Het optreden zal bestaan uit een mix van covers in een kleine, akoestische setting. Van fijne luisterliedjes tot gezellige meezingers. "Wij vinden het erg leuk om ook deze editie weer een bijdrage te mogen leveren aan dit te gekke festival", aldus de dames.
Op de Reurpop-zaterdag spelen Ester & Karin tussen 23.30 en 00.00 uur in de Huiskamertent. "Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in! Wij hopen jullie ook!"


Concert Bel Canto in Zwillbrock

EIBERGEN / ZWILLBROCK - Op zondag 3 juni geeft het gemengde zangkoor Bel Canto uit Eibergen een concert in de Barockkerk St Franziskuskirche in Zwillbrock.

In dit concert zal Bel Canto een aantal geestelijke liederen ten gehore brengen. Het merendeel is van Duitse of Engelse oorsprong. Daarnaast staat een tweetal Russische liederen op het programma. De leiding van het koor berust bij Marloes Smit-Van den Hoven. Het koor wordt begeleid door Jan de Leeuw, die tevens een intermezzo op het orgel zal verzorgen.

Bel Canto is een gemengd koor met een zeer veelzijdig repertoire. Zo staan naast Nederlandse, Duitse en Engelse liederen ook Franse en Russische liederen op het programma. Zowel klassiek als modern, zowel geestelijk als wereldlijk, met componisten die variƫren van Mozart, Schubert en Vangelis tot John Rutter en John Denver.
Het concert is op zondag 3 juni, aanvang 16.30 uur, in de Barockkerk St Franziskuskirche in Zwillbrock. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.


Bingo in de Meergaarden

EIBERGEN - Maandelijks zal op de laatste donderdag in Livio locatie de Meergaarden een bingomiddag plaatsvinden die toegankelijk is voor iedereen. De kosten bedraagt 3,50 euro en als men lid is van LivioPlus 3,00 euro. De eerstvolgende bingo is op donderdag 31 mei, aanvang 14.30 uur. De Meergaarden ligt aan de Willem Sluyterstraat 6 in Eibergen.